10 yıl önce Bingöl’de canlı bombanın üzerine atlayıp oğluyla hayatını kaybeden anne unutulmadı

Bundan 10 sene kadar önce 29 Ekim 2011 tarihinde Bingöl’de onlarca kişiyi öldürmeyi hedefleyen canlı bombayı fark edip etkisiz hale getirmek isterken oğlu Veysel Bilgin ile birlikte hayatını kaybeden Hatice Belgin mezarı başında eşi tarafından anıldı.

GÜNDEM 27.10.2021, 11:26
10 yıl önce Bingöl’de canlı bombanın üzerine atlayıp oğluyla hayatını kaybeden anne unutulmadı

2011 yılında Bingöl’de Genç Caddesi’nde bayram alışverişi için oğluyla yürümekte olan Hatice Belgin, o anda kadın teröristi fark ederek kendi canını feda etmek uğruna üstüne atladığı anda patlama yaşanmış, kendisi, oğlu Veysel Belgin ayrıca Mehmet Çibik adlı bir vatandaş hayatını kaybetmiş, saldırıdan 21 kişi de yaralı olarak kurtulmuştu.

“Acımız hiç geçmedi”

Hatice Belgin’in eşi Kadri Belgin bu vahim olayın üzerinden 10 sene kadar uzun bir süre geçse de sanki olay dünmüş gibi hissettiğini ve acılarının taze olduğunu bildirdi. Belgin, “10 geçse de acımız hala aynı. Çocuğum ve eşim olay yerinde şehadete erdi. Sanki her gün içimizde o olayı yaşıyoruz. Her Perşembe gelerek duamızı okuyoruz. Eşim bayrağı ve vatanı için bir an bile düşünmeden kendini feda etmiş, büyük bir cesaret göstererek canlı bombanın üzerine atlamıştır. O hem ülkem hem de bizim için bir kahramandır” açıklamasını yaptı.

“Oğlu da teröriste atlamış”

 Oğlu Veysel’in de o arbede sırasında teröristin üzerine atladığını daha sonra kamera kayıtlarından gördüklerini anlatan baba Kadri Belgin, “Veysel olay olduğunda daha 6. Sınıftaydı. Oğlumun arkadaşlarını görüyorum. Bugün bazısı üniversiteden mezun oldu bile. Oğlumun da hayalleri vardı. Yaşasaydı belki o da üniversite mezunu olacak. Onunla da ömrümün sonuna kadar gurur duyacağım” dedi.

İsimleri yaşayacak

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teşekkürlerini ileten Belgin, “Türk Silahlı güçlerimize minnettarım. Bunları gerçekleştirenlere cezalarını verdiler. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Yapacak bir şey yok bu saatten. Vatanımız, milletimiz sağ olsun” şeklinde konuştu.

Saldırıda yaşamını yitiren Hatice Belgin’in ismi, Bingöl kent merkezinde bulunan bir sokağa, Veysel Bilgin’in adı bir gençlik merkezine Mehmet Çibik’in adı ise bir parka verildi.

Yorumlar (0)