10 ülkenin yayınladığı bildiriye Bakan Soylu'dan sert tepki: Herkes haddini bilsin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 10 ülkenin büyükelçiliği tarafından tutuklu Osman Kavala'yla ilgili yaptığı açıklamalarına "Türk yargısı bitti demeden bitmez" ifadeleriyle tepki gösterdi. 

GÜNDEM 19.10.2021, 14:48 20.10.2021, 09:03
10 ülkenin yayınladığı bildiriye Bakan Soylu'dan sert tepki: Herkes haddini bilsin

İçişleri Bakanı Soylu, ATO Congresium'da gerçekleştirilen "Muhtarlar Günü Programı"na katıldı.

“Canı sıkılan bildiri yayınlıyor”

Programda açıklama yapan Bakan Süleyman Soylu, yeni Türkiye'yi hazmedemeyenlerin, kavrayamayanların olduğunu ifade etti.

Bunun yanı sıra Bakan Soylu, ABD, Fransa ve Almanya dahil olmak üzere 10 ülkenin Ankara büyükelçisinin yayınladığı 'Osman Kavala' bildirisine ilişkin açıklama yaptı..

Sert ifadeler kullanan Soylu, şunları aktardı:

"Dün bir bildiri yayınlandı. Son zamanlarda çok moda oldu, canı sıkılan bildiri yayınlıyor. 10 büyükelçilik toplanmış, içinde Almanya’sı, Amerika'sı var. Diyorlar ki 'Ey Türk yargısı, Osman Kavala'yı derhal serbest bırak, talimatımızın dışına çıkma.’ Osman Kavala için seferber olan Batı'ya söyleyeceğim şey şudur; Türk yargısı 'bitti' demeden, bitmez, herkes böyle bilsin. Artık Türkiye, dışarıdan parmak salladığınız, parmak salladığınızda büklüm büklüm olan bir Türkiye değil. Bir iki satır açıklamayla istediğiniz gibi yönetebileceğiniz bir ülke değil.”

“Herkes haddini bilsin”

Soylu, açıklamalarına şöyle devam etti:

Demokrasiden ve hukukun üstünlüğünden söz eden Batı, Türk yargısına asla talimat veremez, 'Hemen şunu serbest bırakın' diyemez. Bunu reddediyoruz. Burası çadır devleti değil.

“Herkes haddini bilsin"

“Burası 2 bin senelik Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir, herkes haddini bilsin ve aklını başına alsın.

Fransa'nın başkenti Paris'te merkezi bulunan Avrupa Birliği Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü'nün, büyükelçilerin açıklamasına benzer bir rapor hazırladığını açıklayan Soylu, madde madde Türkiye ile ilgili problemlerin, neye kızıldığının yazıldığını aktardı.

Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

"Neymiş, Libya ile Türkiye münhasır ekonomik bölge konusunda anlaşma imzalamış, bunu yapamazmışız. Başka? Türkiye Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Kıbrıs Cumhurbaşkanı Tatar'la beraber Maraş'ı tekrar açmış, bunu yapamazmışız. PKK'nın yönetimde olduğu belediyelere kayyum atamışız, Türkiye Ayasofya'yı açmış bunu yapamazmışız. Güya onlar açısından kusurlarımız teker teker sıralanmış. Başka ne var? Sabahtan akşama kadar Türkiye'ye hakaret eden, söven, Can Dündar'a yaptığımız şey yanlışmış. Demirtaş çok saygın bir politikacıymış, 6-8 Ekim faili değilmiş. Gezi olaylarını tertipleyen Kavala'yı serbest bırakacakmışız, bunlar sıralanmış. DHKP-C'li Ebru Timtik hapiste, ölüm orucu tuttuğu sırada ölmüş. Bunların hepsine biz haksızlık etmişiz güya. Kullandıkları sözler de şöyle; Demirtaş'a saygın politikacı, Kavala'ya sivil toplum aktivisti, Dündar'a gazeteci. Biz sanki hayatımızda politikacı, aktivist, gazeteci görmedik. Aklı başında olan hangi politikacı şiddete çağırır? Yüzlerce insanın şehadetine neden olur? Aklı başında olan hangi gazeteci devletine ihanet eder, hangi aktivist darbe tezgahlar, devletinin sırlarını ortaya çıkarır, darbecilerin borazanlığını yapar?"

“100’ünüz gelse Türkiye’ye toz konduramazsınız”

Kimlerin kimlerle "kanka" olduğunun dikkatli görülmesi gerektiğini ifade eden Soylu, “10 tane büyükelçi dün bir bildiri yayınlamış. Değil 10'unuz, 100'ünüz gelse Türkiye'ye toz konduramazsınız." yorumunu yaptı. Türkiye'nin özgür bir devlet olduğuna dikkat çeken Soylu, kimseden özgürlüğün hediye alınmadığını ve bu toprakların şehit kanlarıyla kazanıldığını vurguladı.

Yorumlar (0)