10 kadın şoför ilanına 540 erkek başvurdu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, İETT'nin 10 kadın şoför ilanına 540 şoförün başvurduğunu bildirdi. 

GÜNDEM 12.10.2019, 13:02
10 kadın şoför ilanına 540 erkek başvurdu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü ve belediyenin iştiraklerinden Medya A.Ş. ile Otobüs A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, merak edilen soruları yanıtladı.

Belediyedeki bin 500 kiralık aracın geri verildiğini ancak hizmetin sekteye uğramadığını ifade eden Ongun, Bilal Erdoğan’ın, yönetiminde yer aldığı Okçular Vakfı’nın devlet kurumlarından para almadığı yönündeki açıklamasına cevap verdi. Ongun, bu sözün gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Kamuoyunun yakından tanıdığı bazı isimlerin İBB’ye bağlı kuruluşlarda çalıştığını, işini yapanlara dokunmadıklarını ifade eden Ongun, gazeteci Özlem Albayrak’ın da İBB’de çalışmayı sürdürdüğünü bildirdi. 

"Milli güvenlik meselesinin karşısında yer alması beklenemez"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye operasyonuna destek mesajının eleştirildiğinin anımsatılması üzerine Ongun, "Ekrem Başkanımızın kafasında soru işaretleri var ancak milli güvenlik meselesinin karşısında yer alması beklenemez." dedi.

"Kadın çalışan sayısını artıracağız"

İETT’nin (İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri) 10 kadın şoför almak için verdiği ilana 600 kişinin başvurduğunu ve bunların 540’ının erkek olduğunu açıklayan Ongun, birçok belediye şirketinde kadın çalışan sayısının çok az olduğunu ve bu sayıyı artıracaklarını söyledi.

Yorumlar (0)