10 ilde PKK operasyonu: HDP'li il başkanları dahil çok sayıda gözaltı var!

Tekirdağ merkezli 10 şehirde hazırlanan PKK/KCK soruşturması kapsamında, HDP'lilerin de aralarında olduğu çok sayıda kişi ile ilgili gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilen kişiler arasında HDP’nin İstanbul, Edirne ve Bingöl il başkanları da yer alıyor.

GÜNDEM 03.06.2022, 09:36 03.06.2022, 15:42
10 ilde PKK operasyonu: HDP'li il başkanları dahil çok sayıda gözaltı var!

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri, eş zamanlı olmak üzere pek çok adrese operasyon düzenledi.

40'tan fazla gözaltı kararı

Tekirdağ merkezli 10 ilde düzenlenen soruşturma kapsamında 40’tan fazla kişi ile ilgili gözaltı kararı verildi.

Operasyon kapsamında, İstanbul’da bulunan Halkların Demokratik Kongresi merkezi de aranıyor.

GÖÇİZDER'e operasyon: 22 gözaltı

PKK terör örgütünün amaç ve hedefleri çerçevesinde faaliyet gösterdiği belirlenen Göç İzleme Derneğine (GÖÇİZDER) ilişkin operasyon sonucunda 22 şüpheli yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun yürüttüğü soruşturmada, Şirinevler'deki derneğin, PKK'nın hedef ve amaçları çerçevesinde Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği gibi kuruluşlardan sosyal göç hareketleri konusunda proje geliştirmek ve araştırma yapmak amacıyla sağlanan fonları kullandığı tespit edildi.

Bu fonların, dernek tarafından örgüt propagandası yapan seminer düzenlemek ve yayınlar hazırlamak gibi örgütsel etkinliklerde kullanarak ve muvazaalı hukuk faaliyetleri ile sağlanan kaynakları örgütün hedef ve amaçları çerçevesinde harcadığı tespit edildi.

Özellikle 2015 senesinde yaşanan "Hendek olayları" sırasında göç etmek durumunda kalan, akrabaları örgüt kırsal bölgesinde faaliyet gerçekleştiren ya da bu olaylarda öldürülenlerin ailelerine, sistematik ve aynı miktarda para aktarıldığı MASAK raporundan fark edilen derneğe ilişkin bugün operasyon talimatı verildi.

Başsavcılığın talimatı sonrasında emniyet güçleri harekete geçti ve 28 şüphelinin, İstanbul merkezli 5 ilde bulundukları adreslere ve derneğin Şirinevler'deki binasına operasyon gerçekleştirdi.

Operasyon kapsamında 22 şüpheli gözaltına alınırken, diğer şüphelileri arama çalışmaları ise devam ediyor.

Yorumlar (0)