10 ilde operasyon: 80 gözaltı

Diyarbakır merkezli 10 ilde gerçekleştirilen örgütlü yasa dışı bahis operasyonunda 80 kişi gözaltına alındı.

GÜNDEM 04.01.2020, 10:58 04.01.2020, 11:28
10 ilde operasyon: 80 gözaltı

Edinilen bilgilere göre, Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Diyarbakır Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, yönetmek, futbol ve diğer spor müsabakalarında ve şans oyunları düzenlenmesi hakkında kanun suçu ile ilgili olarak yasa dışı suçu neticesinde ortaya çıkan organize suç örgütünün yapılanmasını ortaya çıkarmak, örgüt içerisindeki hiyerarşiyi tespit etmek, haksız kazanç elde edilmesini engellemek, somut delillere ulaşmak ve suç organizasyonunu deşifre etmek için yürütülen soruşturma kapsamında operasyon gerçekleştirildi.

Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla, Batman, Bingöl, Tekirdağ, Balıkesir ve Amasya'da 121 zanlının yakalanmasına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında örgüt lideri M.E. ve yardımcısı H.E'nin de bulunduğu 80 zanlı yakalanarak gözaltına alındı.

Diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Önceden belirlenen adreslere yapılan baskınlarda, 3 ruhsatsız pompalı tüfek, ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek, senet ve örgüt faaliyetleri çerçevesinde yasa dışı ten elde edilen 47 bin 210 lira, 11 bin 850 dolar ile yasa dışı oynatılmasında kullanılan çok sayıda bilgisayar ve dijital materyal ele geçirildi ve delil incelemesi için tamamına el konuldu.

Diğer taraftan, alınan MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) raporunda zanlılar hakkında genel olarak parasal işlem hacmi 500 milyon lira transfer ilişkisinin olduğu ve yüksek tutarlı para transfer ilişkilerinin bulunduğunun anlaşıldığı bildirildi.

Yorumlar (0)