10 büyükelçi Kavala bildirisinden geri adım attı: Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama…

Osman Kavala için 10 ülkenin büyükelçisi tahliye için ortak bir bildiri yayımladıktan sonra Erdoğan, bu büyükelçilerin ‘istenmeyen kişi’ ilan edilmelerine ilişkin talimat vermişti. Bugün ülkeler Viyana Sözleşmesi 41. maddeye atıfta bulunarak geri adım attı.

GÜNDEM 25.10.2021, 17:25
10 büyükelçi Kavala bildirisinden geri adım attı: Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama…

Osman Kavala’nın tahliye edilmesi maksadıyla 10 ülkenin büyükelçileri ortak bir bildiri yayımlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Türkiye’nin iç işlerine karışıldığını ifade ederek bu büyükelçiliklerin istenmeyen kişi ilan edilmesi amacıyla talimat verildiğini kaydetmişti.

10 ülke geri adım attı

Almanya, İsveç, Danimarka, Finlandiya, Kanada, ABD, Yeni Zelanda, Fransa, Hollanda ve Norveç’in büyükelçileri Twitter’dan bir bildiri daha paylaşarak geri adım attı.

Viyana Anlaşması’na vurgu yapıldı

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada, diplomatların bulundukları ülkelerin kanun ve nizamına riayet etmesini öngören Viyana Sözleşmesi 41. maddeye atıf yapılarak, “ABD, Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit eder.” dedi.

Diğer ülkeler de kendi ülkelerinin sözleşmeyi teyit ettiğini belirten aynı cümleleri kullandı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama: Olumlu karşılandı

Son bildirinin ardından Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Erdoğan’ın büyükelçilerin açıklamalarını olumlu karşıladığını kaydetti.

Yorumlar (0)