1 turuncu kadın, 2 gri erkek ve 2 renksiz ex!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kars'ın Kağızman ilçesinde 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini, bunlardan 1'inin Turuncu, 2'sinin ise Gri kategoride yer aldığını açıkladı.

GÜNDEM 30.08.2020, 11:39
1 turuncu kadın, 2 gri erkek ve 2 renksiz ex!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kars ilinin Kağızman ilçesinde 1'i Turuncu, 2'si Gri kategoride bulunan bölücü terör örgütü PKK mensubu 5 teröristin etkisiz duruma getirildiğini duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Gri kategorideki teröristlerden birinin sözde bölge sorumlusu olduğunu kaydetti.

"Giresun'da sel bölgesindeyiz diye mücadelemiz aksar mı zannettiniz?" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, jandarma ve polise dua ederek, 5 teröristin artık Türkiye'ye bir daha kötülük yapamayacak hâle getirildiğini vurguladı.

İçişleri Bakanlığından açıklama yapıldı

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

"Yıldırım 3 Operasyonu çerçevesinde Kars ilinin Kağızman ilçesi Dibekkaya köyü kırsalında İl Jandarma Komutanlığımıza bağlı kahraman jandarma komando birlikleri tarafından gerçekleştirilen hava destekli terör operasyonunda 5 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz duruma getirilmiştir.

Etkisizleştirilen teröristler arasında Bakanlığımızın Terör Arananlar Listesi'nde 1 milyon lira ödülle Turuncu listede aranan "Amed Sorhin" kod adlı Benazir Yılmaz, 500 bin lira ödülle Gri listede aranan PKK terör örgütünün sözde bölge sorumlusu "Hogir" kod adlı Muhammet Taşçı ve 500 bin lira ödülle Gri listede aranan "Karker" kod adlı Mehmet Emin Delen'in olduğu belirlenmiştir.

Operasyonda terör örgütü MLKP'nin Karadeniz açılımı grubunda faaliyet gösteren "Metin" kod adlı Koray Aspir'in yanı sıra bölücü terör örgütünde sabotajcı "Hevi Torhildan" kod adlı Dilan Olğun da cansız ele geçirilmiştir."

Kars Valiliğinden de açıklama geldi

Kars Valiliği ise Yumaklar Deresi bölgesinde yiğit komando birliklerinin, yakın hava desteği ve SİHA'larla (silahlı insansız hava aracı) düzenlediği operasyonda 2'si kadın 5 PKK'lı teröristin cansız olarak ele geçirildiği anımsatıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Bölücü terör örgütü PKK mensubu 5 teröristin üzerinde ve operasyon bölgesinde yapılan aramada, 3 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet kalaşnikof, 9 adet el bombası, 10 adet M-16 şarjörü, 1 adet termal kamera, 1 adet gündüz görüş dürbünü, 1 adet sabit kullanılan büyük telsizle çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Bölücü ve hain terör örgütü PKK ile mücadele, son terörist etkisiz duruma getirilinceye kadar istikrarlı, aralıksız ve kararlılıkla şekilde sürecektir."

Terör kategorileri

İçişleri Bakanlığının "Terör Arananlar Listesi"nde 5 kategori bulunuyor.

En yüksek kategori olan KIRMIZI kategori için 10 milyon liraya, MAVİ kategori için 3 milyon liraya, YEŞİL kategori için 2 milyon liraya, TURUNCU kategori için 1 milyon liraya, GRİ kategori için 500 bin liraya kadar ödül veriliyor.

Yorumlar (0)