1 Mayıs’ta görevli polislere yemek verilmedi mi? Emniyet yanıtladı

Sosyal medyada yayılan bazı haberlere göre 1 Mayıs’ta meydanlarda görev yapan polislere yalnızca sandviç verildi ve polisler karnını doyuramadı. Bu iddia gündeme otururken Emniyet Genel Müdürlüğü hem açıklama yaptı hem de polislerin kumanyalarını paylaştı.

GÜNDEM 02.05.2022, 08:57 02.05.2022, 10:57
1 Mayıs’ta görevli polislere yemek verilmedi mi? Emniyet yanıtladı

1 Mayıs’ta İstanbul başta olmak üzere yurdun dört bir yanında gösteri, yürüyüş, açıklama yapıldı. Ancak İstanbul’da görevli olan polisler için sosyal medyada ortaya atılan bir iddia, kafaları karıştırdı. Twitter ve Facebook başta olmak üzere pek çok kişinin internette paylaştığı iddiaya göre İstanbul’daki görevli polislere yalnızca sandviç dağıtıldı ve bu da personele yetmedi. Polislerin, aç karnına görev yaptığı yönünde ifadeler kullanıldı. 



İddiaları Emniyet Genel Müdürlüğü yalanladı

Sosyal medya üzerinden kısa sürede yayılan bu iddiaları Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) yalanladı. EGM, internetteki iddialar sebebiyle açıklama yapmak zorunda olduklarını kaydederek İstanbul’daki polislere iki çeşit kumanya dağıtıldığını ifade ederek bu kumanyaların fotoğraflarını kamuoyuyla paylaştı. Polislerin dün sabah 05.30’da göreve başladıkları ve uzun mesai sonucunda on binlerce personelin çoğunluğunun iftar vaktinden önce istirahate çekildiği de kaydedildi. İstanbul’da polislere dağıtılan toplam kumanya sayısının ise 11 binden fazla olduğu duyuruldu. 

Yorumlar (0)