1 Mayıs’ı izinsiz kutlamak istediler: İstanbul’da 164 gözaltı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle, İstanbul’da izinsiz gösteri gerçekleştirmek isteyen toplam 164 kişi yakalanarak gözaltına alındı. 

GÜNDEM 01.05.2022, 15:27
1 Mayıs’ı izinsiz kutlamak istediler: İstanbul’da 164 gözaltı

1 Mayıs kutlamaları kapsamında İstanbul Valiliği’nden dikkat çekici bir açıklama geldi. Valilikten yapılan bilgilendirmede, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda gerçekleştirilmek istenen çelenk törenine, Kazancı Yokuşu noktasında çiçek bırakılmasına, günün anlam ve önemi ile ilgili basın açıklaması yapılmasına ve Maltepe Etkinlik Alanı’nda gösteri yapılmasına yönelik sendikalardan gelen izin talepleri kabul edilmiştir” hatırlatması yapıldı. 

“İlgili kanunlara aykırı bir şekilde izinsiz gösteri gerçekleştirmek amacıyla bir araya gruba müdahale edilmiştir”

Açıklamanın devamında, bunları dışında izinsiz gösteri yapmak isteyen 164 kişinin emniyet güçlerince gözaltına alındığı vurgulanarak, “Şişli, Beyoğlu ve Beşiktaş kaymakamlıkları tarafından, ilgili kanunlara aykırı bir şekilde izinsiz gösteri gerçekleştirmek amacıyla bir araya gelen gruba emniyet güçlerimiz tarafından müdahale edilmiştir. Emniyet ekiplerinin uyarılarına rağmen bölgeyi terk etmeyen grup bünyesindeki toplam 164 şahıs gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan kişiler hakkında işlem süreci başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)