1 Mayıs'ta bombalı eylem yapıp Yunanistan'a kaçacaktı! Kıskıvrak yakalandı

1 Mayıs İşçi Bayramı sebebiyle Mersin’de bombalı eylem yapmayı planlayan şahıslar, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından şafak operasyonu ile yakalandı. 10 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, bir şüphelinin bombayı patlatıp Yunanistan’a kaçmayı planladığı öğrenildi. 

GÜNDEM 29.04.2022, 10:02 29.04.2022, 15:09
1 Mayıs'ta bombalı eylem yapıp Yunanistan'a kaçacaktı! Kıskıvrak yakalandı

1 Mayıs İşçi Bayramı yaklaşırken, 81 ile genelinde de denetimler hız kazandı. Mersin’de PKK/KCK terör örgütü gençlik yapılanması ve Türkiye Komünist Partisi oluşumlarını takip altına alan emniyet güçleri, bombalı saldırı girişimi planlayan 10 kişiyi gözaltına altına aldı. 12 haneye eş zamanlı olarak şafak operasyonu düzenlenirken, adreslerde yapılan aramalarda Özel Harekât polisleri de hazır bulundu. Yapılan operasyon neticesinde PKK/KCK gençlik oluşumundan 6 kişi yakalanarak gözaltına alındı. TKP oluşumundan da 4 kişiyi yakalayan ekipler, toplam 10 kişiyi gözaltına alarak emniyete götürdü. 

2 firari şahıs aranıyor

Şüphelilerin evlerinde gerçekleştirilen aramalarda el yapımı olduğu tespit edilen patlayıcılar bulundu. Ayrıca terör örgütlerine yönelik çok sayıda belgeye de el konuldu. Patlayıcıları imal eden Ö.S. adlı şüphelinin, 1 Mayıs’ta bombalı saldırı gerçekleştirdikten sonra Yunanistan’a kaçmayı planladığı öğrenildi. 10 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, 2 firari şahıs için arama faaliyetleri tüm hızıyla sürüyor. 

Yorumlar (0)