1'i turuncu, 8 terörist etkisiz!

Hakkâri ve Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda turuncu kategoride aranan "Seyit Batman" kod adlı Ekrem İptaş ile 2 terörist etkisiz hâle getirildi. Barış Pınarı Harekât bölgesinde de komandolar, 3 teröristi etkisizleştirdi. Irak'ın kuzeyinde ise 2 PKK'lı ölü ele geçirildi.

GÜNDEM 14.06.2020, 11:36 14.06.2020, 12:36
1'i turuncu, 8 terörist etkisiz!

Aralarında “İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi”nde turuncu kategoride aranan bir teröristin de bulunduğu 3 terörist, Hakkâri ve Diyarbakır'da düzenlenen operasyonlarda etkisiz hâle getirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Hakkâri İl Jandarma Komutanlığı ile Van İl Jandarma Komutanlığı koordinasyonunda iç güvenlik operasyonları çerçevesinde Hakkâri ili kırsalında operasyon gerçekleştirildiği bildirildi.

JÖH (Jandarma Özel Harekat) ve jandarma komando birliklerinin katıldığı operasyonun havadan desteklendiğinin belirtildiği açıklamada, Faraşin bölgesinde 2 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

İçişleri Bakanlığının açıklamasında Diyarbakır ilinin Lice ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyona dair bilgi de aktarıldı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen hava destekli operasyonda 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hâle getirilen Ekrem İptaş isimli teröristin örgüt içerisindeki kod adının “Seyit Batman” olduğu İçişleri Bakanlığının “Terörden Arananlar Listesi”nde turuncu kategoride 1 milyon lira ödülle arandığı bildirildi. Ekrem İptaş isimli teröristin bölücü terör örgütü PKK’nın sözde Amed eyaleti maliye ve cephane sorumlusu olduğu kaydedildi.

İçişleri Bakanlığının açıklamasında bu 3 teröristin de etkisiz hâle getirilmesiyle birlikte son 2 günde Diyarbakır, Faraşin bölgesi ve Siirt’te düzenlenen iç güvenlik operasyonlarında etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 7’ye yükseldiği anımsatıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise bölücü terör örgütü PKK mensubu 3 teröristin etkisiz hâle getirildiği operasyonu "Pazar mesaisi devam ediyor" diyerek duyurdu.

Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde de 3 terörist…

MSB’den (Millî Savunma Bakanlığı) yapılan açıklamada ise, Barış Pınarı Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü PKK mensubu 3 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Millî Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü PKK/YPG'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından tesis edilen huzur ve güven ortamını bozmaya dönük yeni sızma ve saldırı girişimlerinin kahraman komandolar tarafından önlendiği belirtildi.

Irak'ın kuzeyinde de 2 terörist etkisiz!

Millî Savunma Bakanlığı (MSB) ayrıca, Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde keşif ve gözetleme vasıtalarıyla saptanan bölücü terör örgütü PKK mensubu 2 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisini de paylaştı.

Millî Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Geçit vermeyeceğiz" vurgusu yapılarak, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonların kararlılıkla ve tavizsiz bir şekilde süreceğinin altı çizildi.

Yorumlar (0)