1 Haziran'dan itibaren hangi yasaklar kalkacak? Genelge yayınlandı

İçişleri Bakanlığı, lokanta restoran, kafe gibi iş yerleri ile park, piknik alanları, mesire yerleri ve giyim pazarlarıyla ilgili bir genelge yayınladı.

GÜNDEM 30.05.2020, 18:30 20.01.2021, 18:56
1 Haziran'dan itibaren hangi yasaklar kalkacak? Genelge yayınlandı

İçişleri Bakanlığı tarafından, kafe, restoran ve lokanta gibi iş yerleriyle birlikte piknik alanları, park, mesire yerleri ve giyim pazarlarına ilişkin bir genelge paylaşıldı.

Genelgeye göre, kafe lokanta, restoran, kahvehane, pastane, lokaller ve çay bahçeleri 1 Haziran'dan itibaren saat 22.00'a kadar hizmet verecek. 

Yine genelgeye göre, piknik alanları bahçe ve parklarla birlikte, plajlar ve mesire yerleri de 1 Haziran itibariyle kullanıma açılacak.

Spor merkezleri, sauna ve hamamlar kaça kadar hizmet verecek?

Kaplıca, yüzme havuzu, sauna, hamam, SPA merkezleri gibi işletmeler 1 Haziran itibariyle saat 22.00'ye kadar, spor merkezleri ise 24.00'a kadar hizmet verecek.

1 Haziran itibarıyla hizmete açılacak eğlence yerlerinde kağıt oyunları oynanmayacak ve nargile satışı gerçekleştirilmeyecek.

Mangal yasağı devam ediyor mu?

Mangal yasağı devam ediyor. Mangal dışında, rekreasyon, park, bahçe, piknik alanları, ören ve mesire yerleriyle birlikte, sahil kenarında gezi, yürüyüş, spor, piknik ve balık tutma gibi faaliyetler de yine 1 Haziran itibarıyla başlayacak.

Halka açık olan eğlence yerlerinde doğrudan temas sağlanabilecek şekilde oyun ve dank amaçlı canlı müzik faaliyetleri ise gerçekleştirilmeyecek.

Yorumlar (0)