Yarın hastaneye gitmeyin! Doktorlar, greve gidiyor

Tıp doktorları temsilcileri olan Türk Tabipler Birliği, 8 Şubat 2022 tarihinde (yarın) grev yapılacağını duyurdu.  

EMEK-SENDİKA 07.02.2022, 15:50 08.02.2022, 15:19
Yarın hastaneye gitmeyin! Doktorlar, greve gidiyor

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi, tıp doktorlarının yarın greve gideceğini duyurdu. Çalışanların mali ve sosyal hakları için gerçekleştirilmesi planlanan bu eylemle birlikte şartlarının iyileştirilmesini isteyecek olan doktorlar, 2 adet bilgilendirme notuyla birlikte atılacak adımları web siteleri üzerinden duyurdu.  



“Yasalarda mevcut olan toplu eylem hakkı kullanılmaktadır” 

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi’nin bilgilendirme notu olarak paylaştığı yazıda, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Sosyal Haklar Komitesi, Uluslararası Çalışma Örgütü gibi uluslararası toplulukların çalışan kesime tanıdığı “toplu eylem hakkının” uygulanacağı belirtildi. Toplu eylemlerin “barışçıl” hedefler taşıması halinde yasal olduğunu aktaran TTB, aile sağlığı merkezlerinde çalışan aile hekimleri haricindeki tüm tıp doktorlarının 8 Şubat günü işyerine gitmeyeceğini duyurdu.  



“Hakkımız Olanı Alana Kadar Mücadeleye Devam” 

“Hakkımız Olanı Alana Kadar Mücadeleye Devam” başlığı ile yayınlanan 8 Şubat Salı G(ö)REV Etkinliği bilgilendirme notunda, eylem sırasında Covid-19 şüphesi ile hastaneye başvuranların tedavileri ile hali hazırda hastanede tedavi gören Covid-19 hastalarının tedavilerinin aksatılmayacağı, acil polikliniklerdeki tıp doktorların görevlerinin başında olacağı, yoğun bakım hastalarının tedavilerinin aksatılmayacağı, kanser hastalarına, diyaliz hastalarına ve acil/riskli gebelere sağlık hizmeti sunulmaya devam edileceği aktarıldı. 
 

Yorumlar (0)