TÜRK-İŞ asgari ücrete ek zam isteyecek mi?

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücrete ek zam talepleri olup olmadığı hakkındaki soruya yanıt verdi. Atalay, şu anda gündemlerinde bulunan başlıkları açıkladı.

EMEK-SENDİKA 02.02.2023, 16:26 03.02.2023, 09:00 Hakan Öksüz
TÜRK-İŞ asgari ücrete ek zam isteyecek mi?

Asgari ücretin 8 bin 506 liraya yükseltilmesinin ardından "ek zam" soruları gündemi meşgul etmişti. Asgari ücretin 9 lira olmasına yönelik teklif sunduklarını açıklayan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'dan gelecek yeni açıklamalar merak ediliyordu. TÜRK-İŞ'in asgari ücrete ek zam talebinde bulunup bulunmayacağı tartışılıyordu.

"Toplantıya gitmediğimiz için eleştirenler oldu"

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücrete ek zam yapılmasına dair taleplerinin olmadığını söyledi. Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ve kamu sözleşmesi konularının gündemlerinde yer aldığını kaydeden Atalay, "İlk etapta bu konulardaki sorunları çözelim.O konuda yapılacak bir şey varsa sürece dahil oluruz. Biz zaten talebimiz kabul edilmediği için TÜRK-İŞ olarak Asgari Ücret Komisyonu Toplantısı'na katılmamıştık. 'Gitseydiniz asgari ücret daha yüksek olacaktı.' şeklinde eleştiriler aldık. Olabilir ama söylediğimiz rakamın arkasında durduk." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)