Tramvay ve metro işçileri İzmir’de greve gidiyor

İzmir’de faaliyet gösteren tramvay ve metrolarda çalışmakta olan 627 işçi, toplu iş sözleşmesi ve arabuluculuk görüşmelerinden olumlu bir sonuç çıkmamasından dolayı greve gitme kararı aldı.

EMEK-SENDİKA 13.10.2021, 10:11 13.10.2021, 17:01
Tramvay ve metro işçileri İzmir’de greve gidiyor

Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası’nın İzmir Şube Başkanlığını yürüten Hamdullah Giral, İzmir Metro’yu temsil eden Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası ile yaptıkları görüşmelerin yaklaşık 6 aydır sürdüğünü belirtti.

 Görüşmeler esnasında sözleşme taslağında yer alan 69 maddeden 60’ında uzlaşma sağlandığını ancak 9 tanesinde anlaşmaya varılamadığını söyleyen Giral, 22 Ekim tarihinde sabah 05.00’de başlamak kaydıyla grev yapacaklarını açıkladı.

“İzmir Metro AŞ., Soyer ile aynı fikirde değil”

 Anlaşma sağlanamayan maddelerin asıl sebebinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in düşüncelerini yansıtmayan İzmir Metro A.Ş’nin yönetimi olduğunu belirten Giral, “Müzakere yaptığımız süre boyunca emeğimizin karşılığı olan insanca yaşayabileceğimiz ücretler istedik. Neredeyse 21 yıldır altın terinin karşılığını alamayan metro emekçisi, artık yoksul bir çalışan olmak istemiyor. Başkanımızdan bunların hesabının İzmir Metro A.Ş’ye sorulmasını talep ediyoruz” dedi.

“İnşallah en kısa zamanda çözülür”

 Türk-İş İzmir 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak da Başkan Soyer'in bu anlaşmazlığa en kısa zamanda bir çözüm getireceğini inandığını vurgulayarak “Bizleri hak mahrumiyeti uğratacaklarına inanmıyoruz. İnşallah anlaşırız da davulla zurnayla burada açıklamamızı yaparız. Ve işimizin başına dönerek görevimizi yerine getiririz” diyerek görüşlerini belirtti.  

Açıklama sonrasında iş yerinin kapısına grev kararı asıldı.

Yorumlar (0)