Toplu sözleşme talebi! İstanbul’da işçiler grev başlattı

Avcılar Belediyesi’nde çalışan işçiler, 4 aydır devam eden toplu sözleşme görüşmelerinden bir sonuç çıkmayınca grev başlattı. 

EMEK-SENDİKA 18.10.2022, 14:28
Toplu sözleşme talebi! İstanbul’da işçiler grev başlattı

Avcılar Belediyesi’nin şirketi “Bathonea Yapı A.Ş.” adına müzakerelere katılan Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) ile Belediye-İş Sendikası 2 Numaralı Şube arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmadı. Yaklaşık 4 aydır devam eden müzakerelerden sonuç alamayan işçiler, grev başlatma kararı aldı. 

Belediye binası önünde toplandılar

Avcılar Belediyesi binasının önünde bir araya gelen işçiler, burada uzun süre slogan atarak, toplu sözleşme istediklerini vurguladılar. Davul ve zurna eşliğinde süren eylemlere Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul da katıldı. Yurdakul yaptığı açıklamada, Avcılar esnafından ve ilçe halkından anlayış beklediklerini söyledi. 

“Toplu sözleşmenin bir an önce hayata geçirilmesi için mücadele ediyoruz”

Gelinen son durum sebebiyle greve mecbur bırakıldıklarını vurgulayan Yurdakul, “Ortaya çıkan bu tablo, yönetimin suçudur. Toplu sözleşmenin bir an önce hayata geçirilmesi için mücadele ediyoruz. Buradan Avcılar Belediye Başkanı Sayın Turan Hançerli’ye seslenmek istiyorum. Sayın Başkanım, keşke bugün burada bizlerle olsaydınız da buradaki eylemi toplu sözleşme imza törenine çevirerek şölen yaşamış olsaydık. İşçilerimiz aileleri var, çocukları var. Herkesin ailesi, çoluğu, çocuğu gibi işçilerimizin de ailelerini korumak zorundayız” şeklinde konuştu. 

“Belediyeden isteğimiz, enflasyon artı 5 puan refah payı”

Grevin önüne geçmek için çaba harcandığını ve tehdit edildiklerini öne süren Yurdakul, “Burada bugün bir kişinin dahi burnu kanarsa, bunun faturası size çıkar. Bu konuyu artık germeyin. Grevin ilk günü gelin konuşalım ve bu işi noktalayalım. Belediyeden istediğimiz, enflasyon artı 5 puan refah payı. Belediye ise işçilerimize 2021 yılı ücretleri üzerinden zam yapmak istiyor. 1 Temmuz 2022 tarihinde alınan günlük yevmiyenin üzerine anlaşma imzalamaya hazırız. Biz bu mücadelede haklı olan tarafız. Bizden fedakârlık yapmamızı istiyorlar. Zaten bu insanlar fedakârlık yapa yapa yandı. Daha ne yapılabilir, bizi öldürmek mi istiyorsunuz? Ayakta kalıp, hizmet etmek istiyoruz. Başka hiçbir beklentimiz yok. İşçilerimize hak ettikleri verilmeli. Bizim talebimiz gayet açık ve net. Artık kendilerinden bu konuda olumlu adım bekliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)