TESK’ten EYT’de esnaf ve sanatkâr vurgusu

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi ile ilgili açıklamada bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf ve sanatkarların sosyal güvenlik problemleri de çözüme kavuşmalı” dedi.

EMEK-SENDİKA 08.01.2023, 17:25 09.01.2023, 14:58
TESK’ten EYT’de esnaf ve sanatkâr vurgusu

TESK tarafından gerçekleştirilen yazılı bilgilendirmeye göre, EYT düzenlemesi içerisinde esnaf ve sanatkarlara dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Palandöken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a konu ile ilgili bir mektup yazdı.

“Ayrım tamamen kaldırılmalı”

Söz konusu mektup içerisinde Palandöken, "EYT’den birçok noktada vatandaşlar yararlanıyor. Ancak sanatkar ve esnaflar bu noktada zorluk yaşıyor. Arada bulunan prim gün miktarı önemli. Herhangi bir ayrım olmadan sosyal devlet standartlarına göre aynı haktan esnaf da faydalanmalı. Yani çalışanlar 5 bin prim günü ile emekliliğe kavuşurken, sanatkar ve esnaflarımız 9 bin prim günü tamamlayarak emekli olabilecek. Emeklilik adına gerekli olan prim gün sayılarında görülen farklılık Anayasa'nın eşitlik şartlarına aykırıdır. EYT düzenlemesi çerçevesinde bu ayrım tamamen kaldırılmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)