TESK'ten EYT için yeni düzenleme talebi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili getirilen düzenleme hakkında bir güncelleme sağlanmasını isteyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf ve sanatkar ile staj mağdurları da EYT’den yararlanmalı” dedi.

EMEK-SENDİKA 27.03.2023, 17:47 28.03.2023, 13:41
TESK'ten EYT için yeni düzenleme talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, geçtiğimiz günlerde faaliyete sokulan emeklilikte yaşa takılanlar hakkındaki düzenlemeden, sanatkar ve esnaflar ile "staj mağdurlarının" da yararlanmasının sağlanmasını talep etti.

“Eşitlik ilkesine aykırı”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili güncelleme yapılmasına dair açıklamada bulundu.

Palandöken, esnaf ve sanatkarların düzenlemeden faydalanamamasının burukluğunu yaşadığını ve prim gün sayısının eşitlenerek birliğin sağlanması gerektiğini ifade etti. Durumun Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirten Palandöken, esnafın 9 bin prim gününde emekli olurken SSK'lının 7 bin 200 günde emekli olmasının haksız olduğunu vurguladı.

EYT düzenlemesiyle esnafın mağduriyetlerinin arttığına dikkat çeken Palandöken, esnafın da SSK'lılar gibi 7 bin 200 prim günü ile emekli olabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti. Palandöken, ayrıca esnaf ve sanatkarların da EYT'den faydalanabilmesi için ek bir madde ilave edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)