Sözleşmeli personellere kadro geliyor!

TBMM'nin Ekim ayında açılmasıyla birlikte birçok konuyu gündeme taşıyacaklarını kaydeden AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, bunlardan birinin de sözleşmeli personellerin kadroya alınması olduğunu belirtti.

EMEK-SENDİKA 05.07.2022, 14:50 05.07.2022, 14:56 Hakan Öksüz
Sözleşmeli personellere kadro geliyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, kamuda görevli sözleşmeli personellere kadro müjdesi verdi. Söz konusu kararın 560 bin sözleşmeli personeli yakından ilgilendirdiğini kaydeden Akbaşoğlu, "Konuyla ilgili çalışma, yeni yasama döneminde masaya yatırılacak. Ekim ayını bekleyin. Kamuda görevli sözleşmeli çalışanların kadroya alınması gündeme gelecek." dedi.

Sözleşmeli personellerin mali ve sosyal haklarını güvenceye alacaklarını kaydeden AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, Meclis'in açılmasıyla birlikte konuyu gündeme taşıyacaklarını söyledi.

Emeklilikte yaşa takılanlar ve geçici işçilere de müjde!

Akbaşoğlu, "Sözleşmeli personellerin haklarını daimi hale getireceğiz. Kadro haklarını konuşacağız ve bu konuyla ilgili çalışma yürüteceğiz. Daha sonra ise emeklilikle yaşa takılanların problemlerine eğileceğiz. 2023 yılının başında Türkiye'de bu konularda sıkıntı çeken kalmayacak. Farklı bir Türkiye göreceğiz." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, geçici işçilerin sorunlarını da ele alacaklarını belirtti. Yılın 10 ayında çalışan geçici işçilerin mesaisini 12 aya çıkaracaklarını kaydeden Akbaşoğlu, Meclis'in açılmasıyla birlikte bu sorunların da çözüme kavuşacağını bildirdi.

Yorumlar (0)