Siyasi partiler asgari ücret beklentilerini açıkladı

Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücrette görüşmeler yoğunlaştı. Birçok kesimden asgari ücrete gelecek zam miktarı için beklentiler dile getirilirken siyasi partilerden de konu ile ilgili açıklama geldi.

EMEK-SENDİKA 05.12.2022, 17:01
Siyasi partiler asgari ücret beklentilerini açıkladı

Sene sonuna yaklaşılırken asgari ücrette görüşmeler yoğunluk kazandı. Siyasi partilerden de söz konusu artış için öneriler gelmeye devam ediyor. İYİ Parti, HDP ve CHP asgari ücrette beklentilerini açıkladı.

“Enflasyon denilen durum budur”

Asgari ücret artışında ilk önerinin yapıldığı CHP, ücretin 10 bin liranın altında kalmaması gerektiği ifade edildi.

Söz konusu talep hakkında konuşan CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, "10 bin TL’den düşük bir miktar gelmemesi gerekiyor. Geçtiğimiz senenin bütçesi 1 trilyon 700 milyar olarak belirlenmişti. Bu yılın bütçesi ise 4,5 trilyon lira. Yani 1,7’den 4,5’a fırladı. Enflasyon denilen durum budur" dedi.

“Getirilen zam eriyor”

Asgari ücreti için diğer bir beklenti açıklaması ise HDP'den yapıldı. HDP, asgari ücretin 12 bin lira olmasını talep etti.

Yoksulluk verilerine dikkat çeken HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, “Getirilen zam miktarının hızlı bir şekilde eridiğini göz önüne alırsak, asgari ücretin ev kirasına bile yetmediğini de bir kenara koyarsak, yoksulluk verilerine dikkat edildiğinde şu anda en düşük olarak 12 bin lira verilmesi gerekir.” şeklinde konuştu.

İYİ Parti asgari ücret teklifini açıkladı

Saadet Partisi, Deva Partisi ve Gelecek Partisi'nden henüz bir açıklama yapılmazken, İYİ Parti de yeni asgari ücret teklifini sundu

İYİ Parti kanadında yapılan değerlendirmelerin ardından asgari ücretin en düşük 9 bin 200 lira olması gerektiği ifade edildi.

Konuya dair açıklamada bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Ekonomi kurmaylarımız ile bugün yaptığımız başkanlık divanı toplantımızda İYİ Parti’nin asgari ücret hususundaki görüşleri dile getirildi. En düşük 9 bin 200 lira olarak verilmelidir. İYİ Parti olarak teklifimiz de 9 bin 600 liradır." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)