Sendika tarihinde bir ilk: ‘Kadın başkan’ dönemi…

Gerçekleştirilen seçimlerin ardından Genel Maden İşçileri Sendikası’nın yeni başkanı Aysel Yaman Kocabaş oldu. Kocabaş, sendika tarihindeki ‘ilk kadın başkan’ olarak kayıtlara geçti. 

EMEK-SENDİKA 07.11.2022, 15:42 08.11.2022, 14:59
Sendika tarihinde bir ilk: ‘Kadın başkan’ dönemi…

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü ile Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda örgütlü bulunan Genel Maden İşçileri Sendikası’nda seçim heyecanı yaşandı. Seçimler sonucunda sendika tarihinde ilk kez bir kadın, başkanlık koltuğuna oturdu. Seçimden zaferle ayrıldıktan sonra duygularını paylaşan Aysel Yaman Kocabaş, “Bir kadın olarak erkek arkadaşların arasından zaferle çıkmak benim için gurur verici” dedi. 

“Türk kadını isteyince her şeyi başarabilir”

76 yıllık sendikanın tarihinde ilk kez bir kadının başkanlığa seçildiğini belirten Kocabaş, “Bir kadın olarak başkanlığa seçilmek büyük bir gurur kaynağı. Tabi buradaki herkesi çok seviyorum, hepsi kardeşim, ağabeyim, oğlum gibi gördüğüm insanlar. Şu an mutluluğumu anlatmaya kelimeler yetmez. Bunlar çok güzel duygular. Yaklaşık 32 yıldır sendika camiasının içindeyim. Türk kadını isteyince her şeyi başarabilir. Ben buna inanıyorum. Bizim bünyemizde çok fazla kadın yok ama ben hep camianın içinde kaldım. Hiç ayrılmadım. Şimdi de ilk kadın başkan olarak yeni bir döneme giriyorum. Burayı her zaman evim gibi gördüm ve arkalarında durdum. Bu noktalara erişmek gurur verici” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)