Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş’tan “kadro” çağrısı

Gündemdeki konulara ilişkin yazılı bir açıklama yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Ayrım yapılmaksızın tüm sözleşmeli personellerimizin kadroya geçirilmesini talep ediyoruz” dedi.

EMEK-SENDİKA 04.10.2022, 14:58 05.10.2022, 10:03
Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş’tan “kadro” çağrısı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’tan ‘kadro’ çağrısı geldi. Yazılı bir açıklama yapan Durmuş, sözleşmeli istihdam uygulamasının kaldırılması gerektiğini belirterek, “Ayrım yapılmaksızın tüm sözleşmeli personellerimizin kadroya geçirilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. İş barışını sağlayacak yeni düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini kaydeden Durmuş, sözleşmeli personeller arasında ayrım yapılmaması gerektiğini vurguladı. 

“Tüm sözleşmelilerin kadroya geçilmesini talep ediyoruz”

Sağlık-Sen Başkanı Durmuş, yaptığı yazılı açıklamada, “Sağlık-Sen ve Memur-Sen olarak, sözleşmeli personellerimizin yaşadığı problemlerin son bulması ve kadroya geçişleri için senelerdir mücadele içerisindeyiz. Altıncı dönem toplu sözleşme hükmü kapsamında, kadroya geçiş süreçlerine ilişkin ilk toplantı geçtiğimiz haftalarda yapıldı. Memur-Sen olarak, 2011 ve 2013 senelerinde olduğu gibi süreli-süresiz sözleşmeli personeller, vekil ebe-hemşireler, kamu dışı aile sağlığı personelleri, ek ders karşılığı çalışanlar gibi tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Birbirinden farklı istihdam türleri sona erdirilmelidir”

Sözleşmeli istihdamın çalışma ortamını zedelediğine dikkat çeken Durmuş, “Çalışma barışına zarar veren, birbirinden çok farklı özlük hakları, ekonomik imkânlar ve sosyal avantajlara sahip sözleşme türleri ortadan kaldırılmalıdır. Kamuda belirsizliğe yol açan ve çalışanlar arasında devamlı bir huzursuzluk meydana getiren bu durum, günümüzün Türkiye’sine yakışmamaktadır. Birçok sorunu beraberinde getiren bu durumun ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz. Arzumuz, tüm sözleşmeli personellerimizin kadroya geçirilmesi ve ‘kamu hizmeti memur eliyle verilir’ anlayışına uygun olarak, birbirinden farklı istihdam türlerinin sona erdirilmesidir” dedi. 

“Yeni düzenleme, tüm sözleşmeli personellerimizi kapsamalı”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yapılan son toplantıda tüm talepleri bir kez daha dile getirdiklerinin altını çizen Durmuş, “Bu konuya ilişkin çalışmalarımızı da sunduk. Ayrım yapılmaksızın tüm sözleşmeli personellerimizin kadroya geçişini ve sözleşmeli istihdam anlayışının ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz. Sözleşmeli çalışanlarımız adına Sağlık-Sen ve Memur-Sen olarak arzumuz, iş barışını sağlayacak yeni düzenlemenin en kısa sürede hayata geçirilmesi ve bunun tüm sözleşmelilerimizi kapsamasıdır” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)