Milyonlar bunu bekliyordu: Bakan Bilgin'den EYT müjdesi!

EYT ile ilgili müjde gibi bir haber geldi… Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çözüm noktasına geldiklerini söyleyerek, “Dosyayı tamamladığımız gün Türk kamuoyuyla paylaşacağız” açıklamasını yaptı. 

EMEK-SENDİKA 23.09.2022, 16:59 25.09.2022, 08:44
Milyonlar bunu bekliyordu: Bakan Bilgin'den EYT müjdesi!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi.

“Çözüm aşamasındayız”

HAK-İŞ Konfederasyonu’na yönelik yaptığı ziyaret esnasında konuşan Bakan Bilgin, "artık çözüm aşamasındayız" sözlerini kullandı.

"Dosyayı tamamlayınca paylaşacağız"

Acil olan problemlerin ertelenmemesi gerektiğini söyleyen Bakan Bilgin, "EYT ile ilgili bir çözüm noktasına geldik. O dosyayı tamamladığımız zaman bir basın toplantısı ile ya da başka bir biçimde Türk kamuoyuyla paylaşacağız." şeklin konuştu.

Aralık ayında asgari ücretin yeniden değerlendirmeye alınacağını söyleyen Bilgin, "Enflasyonun etkisini, tahribatını göz önüne alarak yeni bir değerlendirme sonucunda kararımızı açıklayacağız." açıklamasını yaptı.

"Oran konuşmadık"

Asgari ücret oranının altındaki miktarın, vergi dışı kalacağını ifade eden Bakan Bilgin, “Dolayısıyla onun üzerindeki işçilerin almış olduğu ücretin vergi dışında kalması söz konusu. O anlamda henüz bir oran ile ilgili konuşmadık. Toplu sözleşmede elde edilen ücretin yıl sonunda geçerliliğini koruyacak bir düzeyde verginin dikkate alınması, daha da önemlisi kriz süreçlerinde bunun sabitlenmesi.” sözlerini kullandı. 

Geçici işçi ve sözleşmeli personel

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, "Geçici işçilerimiz hala geçici olarak çalışıyor. Bir türlü geçmeyen bir işçilik süreci var. Bunu çözeceğiz, bunun çözülmesi gerek. Sözleşmeli personel meselesi medyada yer buldu. Bakanlar Kurulunda gündeme gelmedi. Biz hazırlığımızı yaptık.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)