Meral Akşener'den EYT çıkışı: “Çözemeyecekler”

EYT sorunu uzun süredir gündemde yerini koruyordu. Geçtiğimiz günlerde EYT'liler ile ilgili sorunlarda çözüme ulaşılmış ve ilk maaşların şubat ayında yatacağı ifade edilmişti. EYT konusu ile ilgili tepki gösteren Meral Akşener, EYT’nin çözüme kavuşmayacağını dile getirdi.

EMEK-SENDİKA 13.11.2022, 16:40
Meral Akşener'den EYT çıkışı: “Çözemeyecekler”

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu uzun zamandır gündemde yerini koruyordu. Milyonlarca kişi EYT yasasının çıkmasını ve emekli olmayı bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca gerçekleştirilen çalışmalarda sona ulaşılırken, EYT için geçtiğimiz günlerde 15 Ocak tarihi verilmişti. Söz konusu durum ile ilgili açıklamada bulunan Meral Akşener, “EYT tam manasıyla çözülmeyecektir” dedi.

“Çok az bir zaman kaldı”

Adana'nın ilçesi Kozan’da esnaf ziyareti gerçekleştiren İYİ Parti Lideri Meral Akşener, EYT'nin bu şekilde çözüme kavuşmayacağını ve yönetime geldiklerinde bu problemi tamamen ortadan kaldıracaklarını söyledi. Açıklamalarına devam eden Meral Akşener, "Diyorlar ki ‘Ocak ayında biz EYT’yi çözeceğiz’. Bu kişiler tam manasıyla çözemez. Bakın, çok az bir süre kaldı. Sonunda inşallah bizler geldiğimizde çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)