Memur-Sen'den 'ek zam' açıklaması

Ali Yalçın, "Kamu personellerinin durumu bir an evvel görülsün. Ocak ayında enflasyon farkıyla beraber, yüzdelik zammın yansıtılacağı zamla beraber ilave bir zam yapılması artık zorunlu olmuştur." dedi.

EMEK-SENDİKA 27.12.2022, 20:20
Memur-Sen'den 'ek zam' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın ve Memur-Sen yönetimini kabul etti.

Görüşmenin akabinde gazetecilere açıklamalar yapan Yalçın, çalışma yaşamına dair güncel beklenti ve sorunların yanı sıra memur maaşlarına ilave zam talebini Bilgin'e ilettiklerini dile getirdi.

Yalçın, kadroya geçiş yapan personelin emekli aylığı hususunda mağdur edilmemesi gerektiğine işaret etti. 



"Vergi matrahlarından şikayetçiyiz"

Kamu personellerinin vergi matrahlarından ötürü huzursuzluk duyduğunu dile getiren Yalçın, "Kaşıkla aldıklarımız, kepçelerle geri gidiyor gibi bir durum söz konusu. Kamu personelleri, matrahlardan kaynaklı olarak senenin son birkaç ayında aldıkları maaşlarda kayıplar yaşıyor. Bu yönden verginin yüzde 15 oranına sabitlenmesi ve vergi matrahlarının artırılması hususunu aktardık." şeklinde konuştu.



"Asgari ücretteki gibi bir iyileştirme istiyoruz"

Memurların kira ücretlerinden ötürü özellikle İstanbul, Ankara gibi kentlerde çalışmak istemediğini vurgulayan Yalçın, şunları söyledi:

"Memur maaşlarının artırılması beklentimizi, gereksinimimizi yeniden dile getirdik. Asgari ücret için yapılan düzenlemenin çıpası ve çıtası ortada. Bahse konu düzenleme, aynı zamanda sahanın görüldüğünü ve okunduğunu ortaya koyuyor. Aynı koşulların memurlar için de geçerli bir durum olduğunu ve bunun da net bir şekil görülmesi gerektiğini söyledik. En düşük memur maaşını toplu sözleşmelerle önemli bir noktaya taşımıştık fakat ekonomik göstergeler, yaşanan alım gücü kaybı ve yüksek enflasyon boyutuyla bu artık geride kalmış durumda. En düşük devlet memuru maaşı an itibarıyla 8 bin 39 TL. Bunun bir an evvel toparlanması ve asgari ücret üzerindeki iyileştirmenin burada da gerçekleştirilmesi hususunda temel yaklaşımımızı bir defa daha ortaya koyduk."



"İlave bir zam artık zorunlu olmuştur"

"Kamu personellerinin durumu bir an evvel görülsün. Ocak ayında enflasyon farkıyla beraber, yüzdelik zammın yansıtılacağı zamla beraber ilave bir zam yapılması artık zorunlu olmuştur." diyen Yalçın, söz konusu zammı devlet memuru maaşlarına yansıtmanın pek çok seçeneği olduğunu dile getirdi.



"Aralık ayı enflasyonu bekleniyor"

Bu hususta, hükümetin bir en evvel adım atması amacıyla aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının beklendiğini söyleyen Yalçın, "Memur olarak ilave zam bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Memur maaşlarına ilave zam taleplerinde hiçbir oran konuşulmadığını belirten Yalçın, asgari ücret üzerinde artış yapılmasını mecburi kılan sebeplerin aynısının memurlarda da geçerli olduğuna işaret etti.

Hazine ve Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıkları arasındaki görüşmelerin sürdüğü bilgisinin kendilerine aktarıldığını ifade eden Yalçın, zam miktarı ya da oranının aralık ayı enflasyonunun duyurulmasının ardından konuşulabileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)