MEB personelinin banka promosyonunda artış: 8 katına çıktı!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in talebinin ardından yeniden değerlendirilen banka promosyon sözleşmesi ile ilgili Bakanlık merkez teşkilatı personelinin promosyonu 8 katına çıktı.

EMEK-SENDİKA 30.10.2022, 13:29 31.10.2022, 11:32
MEB personelinin banka promosyonunda artış: 8 katına çıktı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında vazifesini sağlayan çalışanların ücret, maaş ve diğer ödemelerinin sağlandığı Vakıflar Bankası ile çalışan başına 3 bin lira verilmek suretiyle 1 Ocak 2021 gününden itibaren geçerli ve üç seneyi içerisine alacak banka promosyon anlaşması, Bakan Mahmut Özer'in direktifiyle güncellendi.

Banka promosyonlarının hesaplara geçiş günü belirlendi

Vakıfbank Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirilen görüşmelerin ardından 31 Aralık 2023 tarihinde süresi bitecek olan maaş promosyon anlaşması, iki sene ek süreyle yenilendi. Buna göre, geçmiş zamanlarda çalışan başına sağlanan 3 bin liraya ek olarak 22 bin 500 lira daha ödeme yapılacak ve bu şekilde maaş promosyonu 25 bin 500 liraya çıkartılmış oldu.

Vakıflar Bankası ve MEB arasında varılan sözleşmeye göre, banka promosyon ödemeleri 16 Kasım 2022 gününde çalışanların maaş hesaplarına aktarılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan taşra teşkilatında vazifesini yapan çalışanlar ise bağlı oldukları il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin geçmiş dönemlerde verdikleri karar noktasında sözleşme sağladıkları bankalarla çalışmalarını devam ettiriyor.

Yorumlar (0)