Kamudaki işçilere zam talebi

Kamu çalışanlarının ücretlerine 2023-2025 dönemi içerisinde getirilecek zammının tespit edileceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'ne dair talepleri sonuçlandırmak adına yarın TÜRK-İŞ yetkilileri bir araya gelecek.

EMEK-SENDİKA 01.02.2023, 15:21 02.02.2023, 09:08
Kamudaki işçilere zam talebi

TÜRK-İŞ, kamu alanında 700 binden fazla personelin ücretlerine 2023-2025 dönemi zarfında uygulanacak zammın tespit edileceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'ne dair talepleri sonuçlandırmak üzere yarın toplanacak.

Taslak metinde son viraj

Karayolları, kömür işletmeleri, elektrik üretim santralleri, şeker fabrikaları, il özel idareleri ve demiryolları olmak üzere hastaneler, üniversiteler ve bakanlıkların içerisinde bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma sağlayan 700 binden fazla çalışanı yakından ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü çalışmaları sürdürülüyor.

Sözleşmeye yönelik talepleri düzenlemek adına TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri ve YOL-İŞ Genel Başkanı Ramazan Ağar başkanlığında Kamu Koordinasyon Kurulu oluşturuldu. Üç defa bir araya gelen TÜRK-İŞ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına gönderilecek ortak bir taslak metin adına da HAK-İŞ ile çalışmalarına devam ediyor.

Son defa bir araya geliniyor

Söz konusu kurul, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'ne dair talepleri sonuçlandırmak adına yarın bir defa daha bir araya gelecek.

Bu toplantının sonrasında sona gelinmesi planlanan kamu işçisinin zam talebini barındıran söz konusu metin, önümüzdeki hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına gönderilecek.

Yorumlar (0)