Kamu işçisinin zam pazarlığı sürüyor: 15 bin lira teklif edildi

Geçtiğimiz günlerde hükümetin kamu işçisine yaptığı 12 bin liralık yeni teklifinin ardından açıklamalarda bulunan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, talep edilen tutarın 15 bin lira olduğunu belirtti. Bu işin seçimden önce istedikleri şekilde sonuçlanması için çalışmaların sürdüğünü belirten Atalay, istedikleri rakam masaya gelmemesi durumunda bu işin içinde olmayacaklarını vurguladı.

EMEK-SENDİKA 28.04.2023, 13:14 Şeyda Gül
Kamu işçisinin zam pazarlığı sürüyor: 15 bin lira teklif edildi

Kamuda çalışan ve 700 bin kişiyi kapsayan toplu sözleşmeler için ikinci görüşmeler devam ediyor. Konuya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, kendilerinin istediği tutarın 15 bin TL olduğunu açıkladı. Bu işin seçimden önce sonuçlanmasının temennisinde bulunan Atalay, işçi tarafının istediği şekilde çözülmesini istediklerini ve bunun daha adil olacağını ifade etti.

Atalay açıklamasında talep edilen tutarın altında bir rakam önerilirse kesinlikle kabul etmeyeceklerinin altını çizdi.

Hükümetin teklifi

İşçilere ilk 6 ay için yüzde 30 zam ve 11 bin 500 lira taban aylık teklifinde bulunan hükümetin teklifi işçi tarafınca kabul edilemez bulunmuştu.

Hükümet son olarak 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü kapsamında son teklifi 12 bin lira olarak duyurmuştu.

İşçilerin talebi yüzde 45 zam

Hükümetin teklifine sıcak bakmayan işçi tarafı net yüzde 45 zam ve 15 bin lira taban ücret talep ediyor.

Memur ve memur emeklilerinin gözü 1 Ağustos'ta

2024 - 2025 yıllarını kapsayan 7 dönem toplu sözleşmeleri ile üç buçuk milyon memur ile iki buçuk milyon memur emeklisinin maaşlarına yapılacak zam oranı belli olacak. 1 Ağustos 2023 itibarıyla başlayacak olan görüşmeler gerek memurların toplu sözleşmesini gerekse özel sektörde imzalanacak olan toplu iş sözleşmelerinin çerçevelerini belirlemede önemli bir rol oynayacak.

Yorumlar (0)