İstanbul'da EYT'liler meydana indi: Siyaset kanadından sürpriz katılım!

İstanbul’un Maltepe ilçesinde Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu tarafından "Varız, biriz, buradayız" şeklindeki sloganların atıldığı bir miting düzenlendi. Burada bir konuşma yapan EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Alın teri bizim, emek bizim, biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız, yok sayamazlar.” açıklamasını yaptı. Öte yandan düzenlenen mitinge, Muharrem İnce, Ümit Özdağ ve Mustafa Sarıgül gibi isimler de katıldı.

EMEK-SENDİKA 16.05.2022, 10:28
İstanbul'da EYT'liler meydana indi: Siyaset kanadından sürpriz katılım!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu tarafından Maltepe’de düzenlenen mitinge, İstanbul ve çevre kentlerden çok sayıda katılım oldu.

Muharrem İnce ve Ümit Özdağ da katıldı

İstanbul’un Maltepe ilçesindeki etkinlik alanında gerçekleştirilen mitingde, EYT yazılı dövizlerle birlikte katılımcılar, EYT’liler için talep edilen düzenlemelerin yapılmasını istedikleri sloganlar attı.

Birtakım sivil toplum kuruluşlarının da desteklediği mitinge, Zafer Partisi Genel Başkan Ümit Özdağ, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de katıldı.

“Biriz, varız, buradayız”

Katılımcılara seslenen EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, "Tek meselemiz EYT'dir. Bizler, haklı mücadelemizde bir siyasi partiye değil haklarımızın, alın terimizin gasp edilmesine muhalifiz." sözlerini kullandı.

EYT diye bir sorunun dünyanın hiçbir yerinde olmadığını belirten Özüpak, açıklamalarını şöyle tamamladı: 

"Yaklaşan seçimlerle beraber en güzel tepkimiz, sandıkta demokratik hakkımızı kullanırken tercihimizi bizi dinleyen, anlayan ve hep yanımızda olanlardan yana kullanmaktır. Yasal olmayan şeyde hiçbir zaman ısrarcı değiliz. Biz yalnızca geriye dönük olarak yasaların işlemeyeceğini ifade ederken ısrarcıyız ve ısrarcı olmayı da sürdüreceğiz. İşe giriş tarihimizde bize iletilen şartlar neyse onların yerine getirilmesinde ve insanca bir emekli maaşı konusunda ısrarcıyız. Alın teri bizim, emek bizim, biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız, hiçbir şekilde bizi yok sayamazlar.”

Yorumlar (0)