İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’dan EYT değerlendirmesi

EYT’li olan işçilerin önemli alanlara çalıştıklarını ifade eden İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan, “Bu kişilerin emekli olması demek iş gücünde oluşan dengelerin sarsılması demektir” dedi.

EMEK-SENDİKA 04.01.2023, 16:33 05.01.2023, 09:21
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’dan EYT değerlendirmesi

Bir televizyon programına katılan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakkında değerlendirme yaptı.

“İşçilerin 5’te birini oluşturuyor”

Sanayicilerin isteklerini dile getiren Bahçıvan, 2023 yılında ekonomiyi nelerin beklediğini, memur maaş farkını ve asgari ücret zammını değerlendirdi. EYT ile ilgili kendisine yöneltilen bir soruya yanıt veren Bahçıvan, “Biz bir anket çalışması gerçekleştirdik. Söz konusu anket sonuçlarına göre, sanayi alanında çalışma sağlayanların yüzde 20 Emeklilikte Yaşa Takılanlardan oluşuyor. Bu kişilerin emekli olması demek iş gücünde oluşan dengelerin sarsılması demektir” dedi.

EYT'lilerin mevcut durumda çok verimli konumda olduklarını ifade eden Bahçıvan, söz konusu oranın bütün işçilerin 5'te biri gibi önemli bir miktarı oluşturduğunu söyledi.

Yorumlar (0)