İşçilerin grevi sona erdi

İstanbul’un Maltepe İlçesi’nde sendika ve belediye arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde mutlu sona ulaşıldı.

EMEK-SENDİKA 01.03.2021, 17:47 01.03.2021, 18:09
İşçilerin grevi sona erdi

DİSK'e bağlı Genel-İş ile Maltepe Belediyesi arasındaki TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanmasıyla işçiler sokak ve caddelere taşan çöpleri yeniden temizlemeye başladı. 

Anlaşma 6’ncı günde sağlandı

DİSK'e bağlı Genel-İş ile Maltepe Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerden netice alınamamasından dolayı grev başlatan belediye işçileri 6’ncı günün sonunda istediklerini alarak greve geçtiğimiz gün son verdi.

Cadde ve sokaklarda çöp dağları oluşmuştu

Grev kararı alan ve toplu iş bırakma eylemine giden işçiler arasında temizlik görevlilerinin de bulunması sebebiyle ilçede cadde ve sokaklar çöp yığını haline gelmişti. Ancak anlaşmasının sağlanması üzerine biriken çöplerin toplanmasına da dün akşam itibariyle başlandı. Bugünde devam eden çöp temizleme çalışmalarına İBB'ye bağlı İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İSTAÇ) ekipleri de destek veriyor.

Anlaşmayı, Başkan Kılıç duyurdu

Maltepe'de Genel İş Sendikası ile Maltepe Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesini Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç sosyal medya hesabından yaptığı kısa açıklamayla duyurdu.
Genel İş Sendikası ile sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlandığı bilgisini paylaşan Başkan Kılıç, ”Bu süreçte sağduyu ve anlayışını esirgemeyen halkımıza şükran borçluyuz. Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba, İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na özverileri için Maltepe halkı ve kurumum adına teşekkür ediyorum” şeklinde bir açıklamada bulundu.
 

Yorumlar (0)