İngiltere’den Hulusi Akar’ın ziyaretine ilişkin açıklama…

Bakan Hulusi Akar’ın İngiltere ziyareti sonrası, İngiliz mevkidaşından yapılan ziyarete ilişkin bir açıklama geldi. Wallace savunma başta olmak üzere güvenliğe ilişkin iyileştirmelerin iki ülke arasında daha iyi nasıl olacağının görüşüldüğünü kaydederek, İngiltere için önemli bir NATO müttefiki olan Türkiye’den Bakan Akar’ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu kaydetti.

EMEK-SENDİKA 09.04.2021, 19:02 10.04.2021, 13:53 Hanife
İngiltere’den Hulusi Akar’ın ziyaretine ilişkin açıklama…

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar İngiliz mevkidaşı Wallace’in davetinin ardından İngiltere’ye ziyarette bulundu.

İngiltere Savunma Bakanlığı’ndan, Bakan Hulusi Akar’ın dün başlayan ve 2 gün süren ziyaretine dair yazılı bir açıklama gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamada, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın iki NATO müttefiki Türkiye ve İngiltere’nin güvenlik ve savunmaya ilişkin konulardaki yakın iş birlikteliğini teyit amacıyla İngiltere’yi ziyaret ettiği ifade edildi.

İngiltere’den ziyarete ilişkin açıklama geldi

Yapılan ziyarette, Akar ve Wallace’ın, Türkiye ve İngiltere’nin DEAŞ’la mücadele başta olmak üzere güvenlik konularına ilişkin birlikte nasıl çalışılabileceği kaydedilirken, iki ülkenin de DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyon üyesi olduğunun altı çizildi.

Açıklamanın devamında Wallace’ın, Akar’a Portsmouth Deniz Üssü’ndeki bir uçak gemisini gezdirdiği ve gemide Akar ve İngiliz savunma sanayisinden temsilcilerle Wallace’ın bir toplantı gerçekleştirdiği kaydedildi.



“İngiltere için Türkiye önemli bir müttefik”

İngiltere Savunma Bakanı Wallace ziyaret sonrası şu açıklamaları yaptı:

“Karadeniz’de ve Akdeniz’de güvenliğin sürdürülmesi için Türkiye, İngiltere açısından önemli bir müttefiktir. Terörle mücadele, savunma ilişkilerinden sanayi iş birliğine ve NATO tatbikatlarına kadar bir dizi alanda ilişkilerimizi nasıl geliştirebileceğimize ilişkin verimli görüşmeler gerçekleştirmek için Sayın
Bakan Hulusi Akar’ı ağırlamaktan mutluluk duydum.”
 

Yorumlar (0)