EYT'liler için prim indirimi nasıl olacak? Kimler yararlanacak?

Emekliliği elde eden ve tekrar aynı iş yerinde çalışmayı sürdüren EYT’liler adına uygulamaya koyulacak 5 puanlık prim indiriminin detayları netleşti. İşte prim indiriminde dikkatli davranılması gereken noktalar...

EMEK-SENDİKA 26.04.2023, 10:34
EYT'liler için prim indirimi nasıl olacak? Kimler yararlanacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli olunmasının adından tekrar aynı iş yerinde çalışma sağlayacak EYT'lileri kapsam içerisine alacak olan 5 puanlık prim desteğinin detaylarını paylaştı.

EYT prim indirim nasıl uygulanacak?

Emekli olunmasının sonrasında 4A’lı (SSK) şekilde yeniden çalışma sağlayacaklar adına sosyal güvenlik destek primi (SGDP) kesintisi yapılıyor. Brüt ücretin yüzde 32’lik kısmı24.5 puanı ise işveren payı, SGDP’nin ise 7.5 puanı işçi payından meydana geliyor.

EYT prim indiriminden kimler faydalanabilecek?

İşte prim indiriminden faydalanabilmek adına talep edilen şartlar:

EYT düzenlemesi çerçevesinde emekliliğini veren personellerin aynı iş yerinde çalışmaya sürdürmesini talep etmeleri ve işverenin yetişmiş işgücünü kaybetmemesi adına SGDP işveren payında 5 puanlık indirim yapıldı. Teşvikin faaliyete alınması adına emekliliği alan kişinin 30 gün içerisinde aynı işyerinde yeniden çalışma sağlaması gerekiyor.

Emeklilik sebebiyle işten ayrılmayı planlayan işçinin “08-Emeklilik (yaşlılık) veya toptan ödeme sebebiyle” kodu ile işten çıkış işleminin sağlanması, emeklilik başvurusunun ardından tekrar çalışma sağlayacak olan personele işyeri tarafından “Sosyal güvenlik destek primi” ismiyle bilinen sigortalılık kodu ile sigortalı işe giriş bildirgesi sağlaması gerekiyor.

Personelin işten ayrılış yaptığına dair bildirgesi 3 Mart 2023 günü ve ardından emekli aylığı istemi sebebiyle verilmeli ve işten ayrılış aralığını izleyen 30 günlük dönem içinde aynı işverenin sosyal güvenlik destek ödemesine tabi şekilde çalışmaya başlaması gerekmektedir.

Çalışma sağlanacak işyerinin özel sektöre ait şekilde hizmet sağlaması şartlar içerisinde bulunuyor.

İşveren tarafından tahakkuk edilen primler yasal süre içerisinde ödenmeli.

İşverenin yurt genelinde yasal ödeme aralığı, idari para cezası, işsizlik sigortası primi, geçmiş sigorta primi ile bunlara dair gecikme zammı ve gecikme cezası borçları olmamalı.

Yorumlar (0)