EYT için takvim belirlendi: AK Parti açıkladı

AK Parti, EYT düzenlemesi noktasında takvimin Meclis'te ocak ayı içerisinde başlayacağını açıkladı.

EMEK-SENDİKA 12.12.2022, 17:15
EYT için takvim belirlendi: AK Parti açıkladı

Emeklilikte yaşa takılanlara dair düzenleme kapsamında sona ulaşıldı. Akıllara takılan en büyük soru ise emekli olabilmek adına yaş şartının konulup konulmayacağı oldu. EYT ile ilgili net açıklama ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.

EYT düzenlemesinde takvim belli oldu

EYT düzenlemesi noktasında AK Parti'den yeni bir açıklama yapıldı. 2023'ün ocak ayı içerisinde düzenlemenin başlayacağı ifade edildi.

Düzenleme kapsamında 8 Eylül 1999'dan önce sigortası bulunan emeklilik adına gereken prim gün sayısı ve çalışma yılını dolduranlar yararlanacak.

“En detaylı çalışma yapılacak”

Diğer bir taraftan, EYT ile ilgili açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemesinin bu ay içerisinde Meclis'e sunulmasının düşünüldüğünü ifade etti. Herkesi dinlediklerini dile getiren Bilgin, “Özel sektöre ve kamuya sağladığı yükü hesaplıyoruz. Bu konuda en detaylı düzenlemeyi getireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır." dedi.

EYT adına ayrıntılı çalışmanın devam ettiğine işaret eden Bakan Bilgin, bütün çalışmaların sağlandıktan sonra kamuoyuna duyurulacağını ifade etti.

Yorumlar (0)