Eş durumundan tayinde kıdem şartı aranmayacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kurum içi tayin ile yer değişikliği yapılan personelin eşi için kıdem şartı aranmayacağını bildirdi.

EMEK-SENDİKA 16.01.2020, 16:48
Eş durumundan tayinde kıdem şartı aranmayacak!

"Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"nde yeni düzenlemeler yaptıklarını aktaran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kurum içi naklen tayin ile yer değişikliği yapılan personelin eşine kıdem şartı aranmaksızın tayin olanağı getirildiğini belirtti.

Koca, yazılı açıklamasında, "Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"nde çalışanların beklentilerini karşılayacak düzenlemeler yaptıklarını aktardı.

"Kıdem şartı aranmaksızın tayin olanağı"

Açıklamada, "Sağlık çalışanlarımızın bize en çok talep ilettikleri konulardan biri olan eşlerin görev yeri değişikliği taleplerinde kıdem şartını kaldırdık. Böylece, kurum içi naklen tayin ile yer değişikliği yapılan personelin eşine grup ve kıdem şartı aranmaksızın tayin olanağı getirmiş olduk" ifadelerine yer verildi.

Eşi kamu görevlisi olmayan "tabip, uzman tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı" gibi stratejik personelin aile birliği mazeretine bağlı tayin isteyebilmesi için "atanma talep edilen yerde başvuru tarihi itibarıyla" son dört yıl içinde 1140 gün olan sosyal güvenlik primi şartı, "son beş yıl içinde 1140 gün" olarak düzenlendi.

"Yabancı dil şartını kaldırdık"

Bakan Koca, "Ayrıca yönetmelik değişikliği ile branşında eğitim kliniği bulunan eğitim araştırma hastanelerine atanma talebinde bulunan uzman tabip ile uzman diş tabiplerinin başvurusu için yabancı dil şartını kaldırdık. Yapılan düzenlemelerin personelimize hayırlı olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)