Destici’den heyecanlandıran ‘EYT’ açıklaması

Adana’yı ziyaret eden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Çukurova İlçe Başkanlığı’nda açıklama yaparak, “EYT konusunda mağduriyet yaşayanların tüm sorunları ortadan kaldırılacak. Emeklilikte yaşa takılanların hakkı verilecek” dedi. 

EMEK-SENDİKA 17.10.2022, 09:57 17.10.2022, 17:32
Destici’den heyecanlandıran ‘EYT’ açıklaması

BBP Çukurova İlçe Başkanlığı’nda basın açıklaması yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Bartın’da yaşanan maden faciasının üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Şehit düşen işçilere Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Destici, Türkiye’deki enerjinin, yüzde 80’ininden fazlasının ithal edildiğini vurguladı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Destici, “Eğer bugün ülkemizin bir cari açığı varsa, eğer hayat bu kadar pahalı hale gelmişse, bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi enerjide dışarıya bağımlı olmamızdan kaynaklanıyor” dedi. 

“Yeraltı kaynaklarımızı harekete geçirmemiz lazım”

Enerjinin tüm ülkeler gibi Türkiye için de önemli bir unsur olduğunu dile getiren Destici, “Eğer biz enerji ithal etmeyen bir ülke olsaydık, bugün bizim cari fazlamız olurdu. Enerjimizi kendimiz üretebilseydik, bugün akaryakıt bu kadar pahalı olmazdı. Bugün Adana’da yetişen bir meyvenin Ankara’da 10 katına satılmasının en büyük nedeni nakliye masrafları. Bu durum bizim dışarıdan ithal ettiğimiz ürünlerden dolayı yaşanıyor. Bu kapsamda, yeraltı kaynaklarımızı harekete geçirmemiz lazım. Yeraltında ne kadar değerimiz varsa bunları çıkaralım, değerlendirelim. Ama bunları çıkarırken ilk olarak insan sağlığını önceleyelim. İşçi sağlığına azami dikkat göstermek zorundayız. Biz her şeyden önce işçi güvenliği diyoruz” şeklinde konuştu. 

Destici’den EYT mesajı

Açıklamasında EYT sorununa ilişkin de yeni mesajlar veren Destici, “Bizler Büyük Birlik Partisi, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak, ilk aşamada 500 binin üzerindeki sözleşmeli vatandaşımızı kadroya alacağız inşallah. Ardından içeride çalışan taşeronlar vardı. Bütün taşeronlar kadroya geçmiş durumda. Fakat 80 bin kişilik kesim geçmemişti. Onların da bu sıkıntısını gidereceğiz. Daha sonra da sıra emeklilikte yaşa takılanlara gelecek. EYT konusunda mağduriyet yaşayanların tüm sorunları ortadan kaldırılacak. Emeklilikte yaşa takılanların hakkı verilecek. Emekliliği gelenlerin hepsi emekli olacak inşallah” ifadelerini kullandı. 

“Kılıçdaroğlu’nun adaylığı yüzde 99 oranında belli oldu”

2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın yeni bir zafer daha elde edeceğini vurgulayan Destici, “Diğerleri kimin aday olacağını tartışmaya devam etsin, biz yolumuza devam ediyoruz. Orada zaten Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı yüzde 99 oranında belli olmuş vaziyette. Hani konuşuyorlar ya; ‘Biz her şeyi ortak akılla yapıyoruz, öyle kararlaştırıyoruz’ diye, valla Sayın Kılıçdaroğlu bu konuda hiç ortak akıl falan demedi. Çıktı, kimseye sormadan adaylığını gösterdi. Bunu kendi ağzıyla ilan etmese de uygulamalarıyla zaten her şeyi gösteriyor. Genel başkan yardımcıları da bu durumu doğrulayan açıklamalar yapıyorlar. Yani kendileri açısından en önemli konu olan adaylık meselesi, altılı masadan ortak kararla değil, bir dayatmayla çıkmış oldu. Artık o masada oturanların Kemal Bey’in adaylığını kabul etmekten başka çareleri kalmadı” dedi. 

Yorumlar (0)