Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret talimatı

Gerçekleştirilen son kabine toplantısında asgari ücrete zam konusunun da ele alındığını açıklayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatı açıkladı. Bakan Varank, toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Arkadaşlar bu böyle olmaz. Asgari ücrete zam yapmamız lazım” dediğini belirtti. 

EMEK-SENDİKA 03.10.2022, 17:33
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret talimatı

Açıklanan son enflasyon oranlarının ardından gözler bir kez daha asgari ücrete çevrildi. Eylül ayında yüzde 83,45’e tırmanan enflasyon oranları sonrası, asgari ücretlilerin alım gücü biraz daha düşmüş oldu. Konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimatı açıkladı. 

“Asgari ücrete zam yapmamız, tekrar güncellememiz gerekiyor”

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen “Küpeliler Sunta Fabrikası Temel Atma Töreni”nde konuşan Bakan Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücrete ilişkin görüşlerini paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısında, “Arkadaşlar bu böyle olmaz. Asgari ücrete zam yapmamız, tekrar güncellememiz gerekiyor. Sabit gelirli vatandaşlarımız enflasyonun altında bu kadar ezilmesinler” dediğini açıkladı. 

“İnşallah ocak ayında da sabit gelirlilerimizin yüzünü güldürecek bir zam yapacağız”

Temel atma töreninde konuşan Bakan Varank, “Cumhurbaşkanımız kabine toplantısında asgari ücrete ilişkin, “Arkadaşlar bu böyle olmaz. Asgari ücrete zam yapmamız, tekrar güncellememiz gerekiyor. Sabit gelirli vatandaşlarımız enflasyonun altında bu kadar ezilmesinler’ dedi. Türkiye’de 1960’lı yıllardan beri asgari ücret uygulaması var. İlk defa mı bu ülkede enflasyon görülüyor? 2000’den öncesini lütfen hatırlayın. Yüzde 200’e varan enflasyonlar gördük. O zaman iktidarda olanlar, ‘Temmuz ayında asgari ücreti güncelleyim, emekçilerimiz ezilmesin’ demedi. Ama biz bunu bugün diyoruz. Bu konuda da gereğini yaptık ve asgari ücreti güncelledik. İnşallah ocak ayında da sabit gelirlilerimizin yüzünü güldürecek bir zam yapacağız” dedi. 

Yorumlar (0)