Büyükşehirlerdeki memurların tayin talebi 3 kat arttı

Özellikle 3 büyükşehirde artan kira maliyetleri sebebiyle sıkıntılı bir süreçten geçen memurlar, çözümü tayin talebinde buluyor. Büro Memur-Sen’in son verilerine göre, büyükşehirlerdeki memurların tayin talebi, geçmiş yıllara kıyasla 3 kat arttı. 

EMEK-SENDİKA 12.09.2022, 10:04 12.09.2022, 10:07
Büyükşehirlerdeki memurların tayin talebi 3 kat arttı

Başta İstanbul olmak üzere son 1 sene içerisinde fahiş seviyelere yükselen kira ve yaşam maliyetleri, memurların ekonomik gücünü de olumsuz etkiledi. Büyükşehirlerdeki maliyetlere yetişmekte zorlanan birçok memur, tayin talep ederek daha küçük bir şehre gitmek istiyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, büyükşehirlerde artan kiralar sebebiyle birçok memurun tayin istediğini dile getirdi. 

“Büyükşehirlerden küçük illere doğru bir memur akışının başlayacağını düşünüyorum”

Peş peşe gelen taleplerin kadro sorununa yol açabileceğini vurgulayan Yazgan, “Büyükşehirlerdeki memurlar tayin olmak istiyorlar. Geçmiş yıllara kıyasla baktığımızda, büyükşehirlerdeki memurların tayin talebi 3 katına çıkmış. Bu çok büyük bir oran. Kısa süre içerisinde büyükşehirlerden küçük illere doğru bir memur akışının başlayacağını düşünüyorum. Bu durum da maalesef bazı kadro sorunlarına yol açacaktır” şeklinde konuştu. 

“İstanbul’da 10 bin lira maaş alıp 7 bin lira kira vermeye kimsenin gücü yetmez”

İstanbul’da 7 bin lira kira vermeye kimsenin gücünün yetmediğini dile getiren Yazgan, “İstanbul’da kiralar 7 bin lira, İzmir’de 6 bin lira, Ankara’da 5 bin lira. Ortalama bir devlet memurunun maaşı zaten 10 bin lira civarında. Bunun yanında doğal olarak fatura masrafı da var, gıda masrafı da var, şahsi masrafları da var. İstanbul’da 10 bin lira maaş alıp 7 bin lira kira vermeye kimsenin gücü yetmez. O bakımdan memurlarımıza mutlaka kira yardımı yapılması gerekir. En azından kiralarının yarısı karşılansa, bu da bir destektir. Büyükşehir tazminatının sendikalarla ele alınarak bir karara bağlanması gerekiyor” dedi. 

Kaynak: NTV

Yorumlar (0)