Bakan Bilgin'den toplu sözleşme ve geçici işçi açıklaması!

Çalışma hayatındaki sorunları ortadan kaldıracaklarını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, sözleşmeli personel ve geçici işçilerin talepleri hakkında konuştu. Toplu sözleşme mekanizmasını kuvvetlendirerek çalışanları korumak zorunda olduklarına değinen Bilgin, "Çalışanların problemleri artıyor. Geçici işçilerin yaşadığı sorunların da farkındayız. Hepsini çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

EMEK-SENDİKA 08.09.2022, 17:39 08.09.2022, 17:58 Hakan Öksüz
Bakan Bilgin'den toplu sözleşme ve geçici işçi açıklaması!

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, sözleşmeli personel ve toplu sözleşme ile ilgili yaptıkları çalışmalardan bahsetti. AK Parti Antalya İl Başkanlığında yapılan basın toplantısında konuşan Bilgin, "Şu an ülkemizin yüzleştiği problemlerin konjonktürel olduğu görülüyor. Küresel gelişmeleri takip eden herkes bunu görebilir." dedi.

"Toplu sözleşme mekanizmasını kuvvetlendireceğiz"

Birçok sosyal politika tedbiri üzerinde çalıştıklarını ve bunları peş peşe uygulamaya koyduklarını dile getiren Bakan Bilgin, "Çalışma hayatına ilişkin problemleri ortadan kaldırmak, toplu sözleşmeleri yaygınlaştırmak ve işçilerimizin haklarını korumak için birçok projemiz var. Sendikal mevzuat ile ilgili düzenlemeden kaynaklanan problemleri gidermek gerekiyor. Gelir dağılımı adil bir şekilde yaparken piyasa şartlarını da göz önünde bulunduruyoruz. Toplu sözleşme mekanizmasını kuvvetlendirmek, bu alandaki sorunları büyük oranda çözecektir." ifadelerini kullandı.

"Sendikalaşma oranını artırmak zorundayız"

Sendikalaşma oranını artırmak zorunda olduklarına değinen Bilgin, "İşgücüne katılım oranının arttığından ve Türkiye'nin her geçen yıl daha fazla sanayileştiğinden bahsediyoruz. Bununla birlikte çalışanların problemleri de artıyor. Bunu gözden kaçıramayız. Örneğin geçici işçiler birçok problemle yüzleşiyor. Bu sorunları ortadan kaldırmak için geçici işçileri kadrolu yapacağız. Taşeronla ilgili problemler çözülmeyi bekliyor, onların da kadro problemini ortadan kaldıracağız. Kamuda sözleşmeli çalışan statüsünde görev alanlar var. Bu sosyal problemlerin kökünü kazıyacağız." dedi.

"Yüksek enflasyonun tahribatını ortadan kaldıracağız"

Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını da ortadan kaldıracaklarını kaydeden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, "Yüksek enflasyon, sosyal hayat üzerinde olumsuz etkiler yaratıyor. Bu tahribatı ortadan kaldırmak için birçok uygulamayı yürürlüğe sokacağız. Türkiye'nin büyümesi 2023'te de devam edecek. Bahsettiğimiz bu refahı, işçilerimiz ve düşük gelire sahip vatandaşlarımız ile de paylaşacağız. Dosyalar önümüzde." diye konuştu.

Yorumlar (0)