Bakan Bilgin'den EYT ve sözleşmeli personel sorusuna yanıt!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, basın mensuplarının emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve kamudaki sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi ile ilgili sorularına yanıt verdi. Ayrıntıların açıklanacağı tarih olarak aralık ayını işaret eden Bakan Bilgin, "Önce Cumhurbaşkanımıza intikal edecek, daha sonra Meclis'e gelecek." diye konuştu.

EMEK-SENDİKA 27.09.2022, 11:35 28.09.2022, 08:45 Hakan Öksüz
Bakan Bilgin'den EYT ve sözleşmeli personel sorusuna yanıt!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve kamudaki sözleşmeli personellerin sorunlarıyla ilgili gazetecilere açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı sonrası konuşan Bilgin, "Kamudaki sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi ile ilgili çalışmalarımız var. Bu çalışmalar tamamlandı ancak kadroya geçiş zamanı henüz netleşmedi." dedi.

516 bin sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi

Kamudaki 516 bin sözleşmeli personelin kadrolarına kavuşturulacağını kaydeden Bakan Bilgin, konuya ilişkin ilerleyen süreçte duyuru yapılacağını bildirdi. Bakan Bilgin, bir gazetecinin, "Çalışmanın son hali, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu mu?" sorusuna, "Toplantıda gündeme gelmedi ancak Cumhurbaşkanımız uygun olunca sunacağız. Bu çalışmayı, kamu sendikalarının taleplerini dikkate alarak hazırladık. Kimse endişe etmesin." ifadelerini kullandı.

EYT açıklaması: "Aralık ayında duyuracağız"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in gündemindeki konulardan biri de EYT meselesi oldu. Emeklilikle yaşa takılanların sorunlarının çözümüyle ilgili çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Bakan Bilgin, "Neredeyse sona erdi, teknik çalışmalar tamamlandı. Aralık ayında düzenleyeceğimiz bir toplantıyla çalışmanın son halini kamuoyuna duyuracağız. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gittikten sonra da TBMM'ye gelecek. Geçici işçilerle ilgili çalışmalar da aralık ayında açıklanacak." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)