Bakan Bilgin'den EYT sorusuna yanıt: O tarihte tamamlanır!

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası merak edilen soruları yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin; emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve kamudaki sözleşmeli personellerin sorunları ile ilgili çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Söz konusu çalışmaların ne zaman tamamlanacağını da açıklayan Bakan Bilgin, "Sözleşmeli personellerle ilgili çalışmadan sonra kadro alamayan taşeron işçiler ve maden işçilerinin sorunlarını masaya yatıracağız." dedi.

EMEK-SENDİKA 06.09.2022, 14:39 Hakan Öksüz
Bakan Bilgin'den EYT sorusuna yanıt: O tarihte tamamlanır!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası merak edilen sorulara cevap verdi. Kamuda görevli sözleşmeli personellerle ilgili yürüttükleri çalışmada sona geldiklerini aktaran Bilgin, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sorunları üzerinde de çalıştıklarını söyledi.

Emeklilikte yaşa takılanlar konusu

EYT ile ilgili sorulara yanıt veren Bakan Bilgin, "Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözümüne ilişkin çalışma yürütüyoruz. Bazı teknik zorluklar var. Bu sebeple çalışmanın tamamlanması biraz zaman alacak gibi görünüyor. Bir formül üzerinde anlaşma sağladık, onun üzerinden gidiyoruz. Tahmini olarak aralık ayında çalışmamızla ilgili ayrıntılar açıklanır. Çalışma tamamen sonuçlanınca duyuracağız." diye konuştu.

"Sözleşmeli personellerle ilgili çalışma ekim ayında Meclis'e gelecek"

Bakan Bilgin'e yöneltilen sorulardan biri de kamudaki sözleşmeli personellerin durumu oldu. Bu konuyla ilgili çalışmanın bitmesinin an meselesi olduğunu aktaran Vedat Bilgin, "1 Ekim'de yeni yasama yılı başlayınca bu konuyu Meclis'e taşıyacağız. Çalışmamızı neredeyse bitirdik. Geçici işçi ile sözleşmeli personellerin problemlerinin acil şekilde çözülmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Sırada kadro alamayan taşeron işçiler ve maden işçileri var! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personellerle ilgili sorunu çözdükten sonra kadro alamayan taşeron işçiler ile maden işçilerinin problemlerini masaya yatıracaklarını belirtti. Kadro hakkından yararlanamayan 90 bin taşeron işçinin sorunlarını ivedilikle gündeme getireceklerini aktaran Bakan Bilgin, "Sözleşmeli personel çalışmasının ardından taşeron işçi konusunu irdeleyeceğiz." dedi.

Yorumlar (0)