Bakan Bilgin'den EYT, geçici işçi ve stajda emeklilik sigortası açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin; emeklilikte yaşa takılanlar, geçici işçi ve stajda emeklilik sigortası konularıyla ilgili yöneltilen sorulara yanıt verdi. Aralık ayını işaret eden Bakan Bilgin, "Bu sorunları kökünden çözeceğiz." diye konuştu.

EMEK-SENDİKA 22.09.2022, 15:52 Hakan Öksüz
Bakan Bilgin'den EYT, geçici işçi ve stajda emeklilik sigortası açıklaması!

Devlet Su İşleri Misafirhanesi'nde gerçekleştirilen "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları Aydın" başlıklı toplantıya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete zam, staj süresinin emeklilik kapsamına alınması ve enflasyonun yarattığı tahribatın çözümüne ilişkin çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Yüksek enflasyon sorununun küresel çapta yaşandığını kaydeden Bakan Bilgin, "Enflasyonla mücadeleyi sürdürüyoruz. Kendi gelirlerini belirleyemeyen milyonlarca çalışan, yüksek enflasyon nedeniyle ciddi bir gelir kaybına uğradı, bunun farkındayız. Bu sorunu giderecek bir sosyal politika üzerinde çalışıyoruz." dedi.

EYT ve geçici işçi sorusu üzerine aralık ayını işaret etti

Aralık ayının yaklaştığını ve asgari ücrete zam konusunun yeniden gündeme geldiğini kaydeden Bakan Bilgin, "Enflasyona karşı çalışanlarımızı ezdirmeyeceğiz. Emekçilerimizi koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Asgari ücretten alınan verginin kaldırılması ile ilgili bir çalışma söz konusu. Öte yandan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusu da var. Onunla ilgili çözüm önerimizi de aralık ayında TBMM'ye getireceğiz. Geçici işçi sorunu da uzun yıllardır çözülemiyor. O sorunu da ortadan kaldıracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Staj dönemi, emeklilik kapsamına alınacak mı?

Bahsettiği çalışmaların, 2023 yılındaki seçimle ilgisi olmadığını kaydeden Bilgin, "Seçimi kazanacağımıza zaten inanıyoruz. Buna inancımız tam. Yaptığımız çalışmaların hedefi, vatandaşların uzun yıllardır yakındığı bazı köklü problemleri tamamen ortadan kaldırmaktır. Bu problemlerden biri de stajda sağlık sigortası konusu. Stajda emeklilik sigortası yapılmıyor, sadece sağlık sigortası yapılıyor. Bu da staj döneminde yapılan çalışmaların, emeklilik kapsamının dışında kalmasına yol açıyor. Bu konuyu yeniden masaya yatırdık. Bu problem, EYT ile beraber çözülecek. EYT sorununu bitirmek için yürürlüğe sokacağımız çalışma, stajda emeklilik sigortası konusunun çözümünü bize verecek." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)