Asgari ücrette ilk toplantı bugün! Sendikalar beklentilerini açıkladı

Asgari ücret için çalışmalar devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve Türk-İş Başkanı Atalay’ı misafir edecek. Yapılacak üçlü görüşmede, asgari ücret için takvimi belirlenecek.

EMEK-SENDİKA 01.12.2022, 10:33 01.12.2022, 10:36
Asgari ücrette ilk toplantı bugün! Sendikalar beklentilerini açıkladı

Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücrette yoğun mesai başladı. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşme sağlamıştı. Bugün ise Bakan Bilgin, TİSK ve TÜRK-İŞ başkanları ile görüşme sağlayacak.

Tespit komisyonu bir araya geliyor

Bugün saat 2’de gerçekleştirilecek olan toplantının sonrasında asgari ücret zammı adına asgari ücret tespit komisyonu görüşmeleri için takvim belli olacak. Çalışmalar sonucunda ilerleyen haftalarda yoğun bir çalışmanın sonrasında yeni asgari ücret Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bakan Bilgin, "Bizler asgari ücret için yetkili isimleri davet ettik. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve Türk-İş Başkanı Atalay ile bir görüşme gerçekleştireceğim. Görüşme sırasında asgari ücret hususunda yapılacak görüşmeyi organize edeceğiz. Beraber takvime onay vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Sendikaların beklentileri açıklandı

Diğer bir taraftan komisyonda, işçileri Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve işverenleri ise Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Türk-İş temsil edecek.

Bu noktada işverenlerin ve işçilerin beklentileri de gün yüzüne çıkmaya başlamıştı. İş dünyası 8-8 bin 500 liraya sıcak bakarken, sendikalar 10-13 bin TL istemiyle masada bulunmayı düşünüyor.

Bekar bir çalışanın hayat maliyetine işaret eden Türk-İş, 9 bin 700 lira miktarında bir ücretlendirmenin üstünde duruyor.

Tespit komisyonu içerisinde yer almayan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ise en düşük 13 bin TL talep ediyor.

Yorumlar (0)