Asgari ücrette ilk toplantı başladı: Talep ve görüşler iletiliyor

Yeni seneden itibaren geçerli olacak asgari ücret oranını belirleme çalışmaları noktasında Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısına başladı.

EMEK-SENDİKA 07.12.2021, 15:09 07.12.2022, 22:29
Asgari ücrette ilk toplantı başladı: Talep ve görüşler iletiliyor

Ev sahipliğini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının üstlendiği, Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlığında bir araya gelinen komisyonda, işçi heyetine TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak ve işveren heyetine ise TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç başkanlık sağladı. Basına kapalı şekilde düzenlenen görüşmede, işveren ve işçi kesimleri ekonomik bilgiler çerçevesinde talep ve görüşlerini bildirecek.

Asgari ücret nasıl belirleniyor?

Asgari ücreti, mevzuat gereği hükümet, işveren ve işçilerden oluşan beşer temsilci olacak şekilde 15 kişiden meydana gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Söz konusu Komisyon, belirlenecek yeni asgari ücret çalışmaları çerçevesinde teamül adına aralık döneminde dört defa bir araya geliyor.

Bakanlık tarafından belirlenen üyelerden birisinin başkanlığında toplanan komisyon, en az 10 üyenin katılım sağlamasıyla toplanarak oy çoğunluğuyla karar alıyor. Oyların eşitliği durumunda başkanın yer aldığı tarafın, çoğunluğu oluşturduğu kabul ediliyor

Yorumlar (0)