Ankara'da 'Büyük Eczacı Mitingi' düzenlendi

TEB (Türk Eczacıları Birliği) tarafından organize edilen 'Büyük Eczacı Mitingi'nde, eczacıların problemlerinin çözülmesi talebi ifade edildi.

EMEK-SENDİKA 27.11.2022, 20:00 28.11.2022, 00:04
Ankara'da 'Büyük Eczacı Mitingi' düzenlendi

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, Anıtpark'ta düzenlenen mitingde buluşan eczacılar adına gerçekleştirdiği konuşmada, mesleklerini hedef alan tüm haksızlıklara karşı durmak adına miting yaptıklarını kaydetti. 

"Kontrolsüzce açılan fakültelere 'dur' diyoruz"

Kesintisiz bir şekilde sağlık hizmeti verilmesi adına pandemi sürecinde de çalışmayı sürdürdüklerini dile getiren Üney, eczacılığa ilişkin yapılan düzenlemelerin çözüm olmadığını dile getirdi.

Arman Üney, SGK'nın (Sosyal Güvenlik Kurumu) ilaç alım protokolünde meydana gelen ekonomik sıkıntıya çözüm olabilecek gerçekçi iyileştirmeler yapılmasını talep ettiklerini söyleyerek, "Biz eczacılar olarak kamu eczacısının hak kaybına, eczanelerdeki ekonomik çıkmaza, kontrolsüz bir biçimde açılan fakültelere, ilaç yokluklarına, bizlerin yok sayılmasına bir 'dur' diyoruz." diye konuştu.

CHP'li isimler de katıldı

Mitinge CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'li vekiller Kadim Durmaz, Gamze Taşcıer, Mahmut Tanal ile eczacı odalarının ilk başkanları, mensupları, eczacılık fakültesi talebeleri ve çok sayıda yurttaş iştirak etti. 

Yorumlar (0)