700 bin kamu işçisinin zam talebinde son viraj

Kamuda görev yapan 700 bin işçinin zam çalışmalarına hız verildi. İşçi kesimi, pazarlık yaptıkları işverenleri temsil eden Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası tarafından gelecek teklifi bekliyor.

EMEK-SENDİKA 12.03.2023, 14:52 13.03.2023, 12:05
700 bin kamu işçisinin zam talebinde son viraj

İşçi ve işveren kesimi, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler sebebiyle ara verdikleri toplantılara kaldıkları yerden devam ediyor. Bu ayın ilk günlerinden başlayarak bütün sözleşmelerinin yürürlük vaktinin tamamlanması nedeniyle çalışmaların hızlanması adına geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri ile bir araya gelen işçi tarafı, 20 Ocak günü sundukları isteklere yönelik TÜHİS'ten yapılacak teklifi beklemeye başladı.

Bu hafta içerisinde teklif sunulabilir

TÜHİS'in işçi tarafının taleplerini incelemeye başladığı ifade edilirken, çalışmaların bitirilmesi durumunda bu hafta içinde teklifini işçi tarafına yöneltmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, "Kamu işçileri ile ilgili gerçekleştirdiğimiz toplu iş sözleşmesi çerçeve protokolü için faaliyetlerimiz hız kazanmıştır. Deprem sebebiyle bu durumu askıya aldık ancak herhangi bir hak kaybı yaşanmayacak biçimde bu durumu da gerçekleştirmiş olacağız" demişti.

Yorumlar (0)