Zorlu Enejiye, AB’den destek 

Zorlu Enerji 6 projesiyle AB'den 3,5 milyon euro destek sağladı.

EKONOMİ 07.01.2020, 13:26
Zorlu Enejiye, AB’den destek 

Avrupa Birliğinin (AB) en büyük ve kapsamlı araştırma, inovasyon programı Horizon 2020 Programı çerçevesinde, Zorlu Enerji kendi mühendislerince geliştirilen 6 projesiyle 3,5 milyon euro fon sağlamaya hak kazandı.

Zorlu Enerji CEO'su Sinan Ak, "Türkiye’de enerji sektöründe küresel anlamda referans alınan bir firma olmaktan dolayı gururluyuz. AB’ce firmamıza sağlanan bu destekler doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. " diye konuştu.

Zorlu Enerji, sahip olduğu bilgi birikimi, yaptığı Ar-Ge projeleriyle ve projelerine yurt dışından sağladığı desteklerle ülkemizin dışarıya açılan kapısı durumunda. Nitekim yaptığı projeler ile AB’nin dikkatini çekti. AB’de 2014-2020 yılları arasında uygulanacak ve AB’nin en büyük programı olarak görülen Horizon 2020 Programı çerçevesinde 6 projede toplamda 3,5 milyon euro fon sağlama hakkı kazandı. Zorlu Enerji’nin jeotermal enerji ile ilgili geliştirdiği projeler ile dünyada bir ilk olma özelliğine sahip.

AB tarafından desteklenen projeler….

Zorlu Enerji, 6 projenin 3’ünü jeotermal alanında geliştirdi. Jeotermal projelerinin ilki Türkiye’den Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Zorlu Enerjinin içerisinde yer aldığı bir AB ülkesinin de içerisinde olduğu jeotermal alanların sürdürülebilirliğini sağlamayı hedefleyen ve karbondioksit salınımlarını sıfıra indirilmesini amaçlayan GECO projesi. İkincisi şebekede meydana gelebilecek elektrik kesintilerinde jeotermal enerji kullanılarak elektrik enerjisinin üretilmesine devam edilmesinin hedefleyen ‘Geosmart’ projesi. Üçüncü proje ise jeotermal enerjinin anlık akışının denetlenebileceği bir proje. 

Elektrik enerjisinin dağıtımda birinci

Zorlu Enerji CEO’su Sinan Ak,  sadece jeotermal alanında değil elektrik enerjisi dağıtımı alanında da destek alıyoruz dedi. Dağıtım konusunda ilk projelerinin dağıtım konusunda şeffaf veri yönetimi sağlayacak olan Flexigrid projesi olduğunu belirtti. İkinci projenin enerji sistemlerinin planlamasını sağlayacak olan PlaMES projesi ve üçüncü projelerinin enerji piyasaları için büyük verilerin takibatını sağlayacak olan BD4OPEM projesi olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)