Zoom artık reklam gösterecek

Birçok kişinin aynı anda görüntülü görüşme yapabildiği video konferans uygulaması Zoom hisseleri, kısıtlamaların dünya çapında genişletilmesi ve talebin günden güne daha da azalmasıyla büyük düşüş yaşıyor. Uygulama ekonomik tedbirler çerçevesinde artık ücretsiz kullanıcılarına reklam gösterecek.

EKONOMİ 04.11.2021, 17:15 05.11.2021, 09:23
Zoom artık reklam gösterecek

Pandeminin başlarında milyonlarca kişinin koronavirüs nedeniyle evlere kapanması nedeniyle başta Zoom gibi konferans yapmaya olanak veren uygulamalara olan talep astronomik şekilde arttı.

 Zoom, geçen sene İngiltere ve Amerika ile birlikte Avrupa’nın belli başlı birçok ülkesinde milyonlarca kez indirildi ve dünya çapında bir rekora da imza atmış oldu.

 Şirket 2019’da halka arz edilip Amerika borsalarında Nasdaq Endeksi’nde işlem görmeye başlamıştı. İlk olarak değeri 16 milyar dolar olan ve günümüzde salgın sayesinde değerini 100 milyar dolara kadar çıkarmayı başarmıştı.

Kısıtlamalar azaldı, şirket değer kaybetti

 Zoom hisselerinin değeri, koronavirüs kısıtlamalarının dünya çapında azaltılması ve insanların normal hayatlarına dönmesi ile birlikte yüzde 17 değer kaybederek 88 milyar dolara kadar düştü.

 Bunu gören ve gelirlerinde de ciddi azalma yaşayan şirket son çare olarak ücretsiz kullanıcılarına reklam göstererek gelir elde etme yoluna gitti.

Bünyesinde bulunan özelliklerde bir kısıtlama olmayacağını ifade eden Zoom, müşterilerine sorunsuz bir şekilde hizmet verebilmek için bu yola gitmek zorunda kaldığını bildirdi.

Kullanıcıları rahatsız edecek şekilde reklam gösterimi olmayacak

Planlanan reklamların kullanıcılara görüşmeleri bittikten sonra gösterileceği vurgulandı.

Zoom’dan yansıyan bilgilere göre; reklamlar daha sonraki süreçlerde de kullanıcıları rahatsız etmeyecek şekilde gösterilecek.

Şirket, görüşmelerde kullanılan içerikleri hiçbir şekilde promosyon, pazarlama ve reklam amacıyla kullanmayacak.

İlk arayan kişi ücretsiz üyeyse reklam gösterilecek, ücretli üyeyse gösterilmeyecek

Görüşmeyi ilk olarak başlatan kişi eğer ücretsiz kullanıcı statüsündeyse, görüşmede bulunan bütün kullanıcılar reklam görecek.

Görüşmeyi ilk başlatan kişinin ücretli üye olması durumunda ise, görüşmedeki ücretsiz kullanıcılar reklam görmeyecek.

Yorumlar (0)