Ziraat, Şuşa'ya şube açacak!

"Ziraat Bank Azerbaycan" tarafından, 30 yıl sonra terör devleti Ermenistan'ın işgalinden azat edilen Şuşa'da şube açacak.

EKONOMİ 22.01.2021, 12:51 23.01.2021, 11:53
Ziraat, Şuşa'ya şube açacak!

Ziraat Bank Azerbaycan Genel Müdürü Avni Demirci, kardeş ülke Azerbaycan'ın 2020 yılında topraklarını işgalden azat ederek 30 senelik kanayan yarayı kapattığının altını çizdi.

Türkiye'nin, başta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere kardeş ülke Azerbaycan'a her konuda katkı verdiğini anımsatan Avni Demirci, artık savaşın bittiğini, işgalden kurtarılan bölgenin kalkınması ve kardeş ülke Azerbaycan'ın ekonomisine entegre edilmesi gereken bir döneme girildiğini, bu dönemde Ziraat Bankası'nın da Azerbaycan'a geldiği ilk günden bu tarafa verdiği hizmetleri, azat edilen bölgede de verme kararı aldığını ifade etti.

Türkiye'nin desteklerine vurgu yapmak için Ziraat Bankası olarak Şuşa'da bulunmak ve hizmet vermek istediklerini belirten Avni Demirci, bu sebeple Şuşa'da şube açmaya karar verdiklerini, iç prosedürlerin tamamlanmak üzere olduğunu, Azerbaycan devletinin yetkili kurumlarından gerekli izinleri aldıktan sonra Ziraat Bankası'nın şubesini birkaç ay içinde Şuşa'ya açacaklarını söyledi.

Ziraat Bankası şubesinin Şuşa'ya açılma sürecinin Azerbaycanlı yetkili kurumların kararına bağlı olduğunu vurgulayan Avni Demirci, Karabağ bölgesine çok değer verdiklerini, devletin sübvansiyonları dışında, bölgede üretim ve istihdam sağlayacak yatırımcılara çok daha uygun koşullarda kredi vermeyi amaçladıklarını belirtti.

Avni Demirci, 2021 yılında bir şube de Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde açacakları bilgisini vererek, Ziraat Bankası'nın Azerbaycan ekonomisine katkı ve destek vermeyi sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)