"Ziraat Bankası hesaplarını kapattı"

Bloomberg, Ziraat Bankası'nın ABD yaptırımları sonrası Venezuela Merkez Bankası’nın hesaplarını kapattığını iddia etti.

EKONOMİ 16.08.2019, 00:49
"Ziraat Bankası hesaplarını kapattı"

Bloomberg haber ajansı Türkiye ile ilgili dikkat çeken bir iddiada bulundu. Bloomberg, Ziraat Bankası'nın ABD yaptırımları sonrası Venezuela Merkez Bankası'nın hesaplarını kapattığı iddia etti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin kısa bir süre önce yeni yaptırımlar yürürlüğe koymasının ardından toplam aktiflerine göre Ziraat Bankası’nın Venezuela Merkez Bankası ile ilişkisini kestiği ileri sürüldü.

Bloomberg'in haberini doğrular bir başka haber ise BBC Türkçe’den geldi. BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Venezuela Merkez Bankası’nın hesabının kapatıldığı bilgisini Ziraat Bankası’nın da teyit ettiği fakat daha fazla bilgi vermediği bildirildi. Venezuela Merkez Bankasının ise bu konuda yorum yapmaktan kaçındığı iddia edildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Ağustos ayı başında Venezuela’ya bir dizi yeni yaptırım yürürlüğe koymuştu. Bugüne kadar getirilen en sert yaptırımlar olarak tanımlanan yeni kararlar çerçevesinde, Venezuela devletinin Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’ndeki malvarlıklarının dondurulması ve yaptırım uygulanan Venezuelalı yetkilileri ile kurumlarla iş veya ticaret yapan ülkelerin de yaptırıma tabi tutulması öngörülüyor.

Venezuela hükümeti, söz konusu yaptırımlar karşısında SWIFT sisteminin alternatifi olarak gösterilen ve Rusya tarafından işletilen ödeme sistemine geçiş yapma ihtimalini değerlendiriyor.

Yorumlar (1)
vay be 5 yıl önce
hür ve bağımsız türkiye olduğumuz tescillendi! bide üstelik adamlara ümit veriyoruz ümit mi veriyoruz yoksa kafamı buluyoruz yoksa ülkelerine gidip amerika için ajanlık mı yapıyoruz ortada...